00

Citroën predstavlja javnosti novo vozilo C4 Cactus, svoju najnoviju kompaktnu limuzinu sa petoro vrata. S ovom radikalnom promjenom C4 Cactus će preuzeti zapovjedi svog automobilskog segmenta s aspekta tehnologija i motora, a istovremeno će zbog svojih jedinstvenih karakterističnih poteza i udobnosti još uvijek u velikoj mjeri odstupati od konkurenata. Novi C4 Cactus, koji je opremljen ovjesom s progresivnim hidrauličnim graničnicima™ i sjedalima Advanced Comfort, je ultra udobna limuzina sa petoro vrata koja će u prvom kvartalu 2018. prouzrokovati veliki preokret na tržištu.

POGLEDAJTE VIDEO SNIMAKU!

 

DIZAJN SPOLJAŠNOSTI

Novi Citroën C4 Cactus će u segment kompaktnih limuzina sa petoro vrata unijeti vjetar svježine i originalnosti. Odlikuje se pročišćenim i monolitnim oblikom karoserije na kojoj su ispostavljeni grafički elementi karakteristični za marku Citroën koji naglašavaju tekuće linije karoserije, kao što su na primjer zaštite Airbump® na donjem dijelu vrata, neprekinuta staklena površina i lebdeći krov, a također i prednji dio u dva nivoa i svjetlosni potpis sa 3D učinkom odnosno široki svjetlosni potpis s LED diodama sa 3D učinkom na zadnjem dijelu. 

Novi C4 Cactus nudi 31 kombinacija za individualizaciju spoljašnjosti sa devet boja karoserije i četiri paketa u boji koji sadrže elegantne dodatke u bojama.

*Ovisno o izvedbi
 

JEDINSTVENI KARAKTERISTIČNI POTEZI I ODVAŽAN KARAKTER

Obnovljen i širi prednji dio ima nova dnevna LED svjetla koja su ugrađena u produžetku logotipa dvostruke strelice i zaobljeno se rasprostiru duž cijele širine vozila, zaobljene prednje farove koje krase umetci u svjetlećoj crnoj boji i odbojnik u boji karoserije s bočnim zračnim otvorima za još više dinamičnosti.

Zadnji dio ponosno odražava limuzinski karakter vozila preko prtljažnih vrata s mekanim i pročišćenim linijama u boji karoserije koje naglašavaju nova zadnja LED svjetla sa 3D učinkom koja imaju do detalja usavršen i dorađen oblik i na izgled raširuju vozilo i nadahnjuju ga modernijim izgledom.

 

GENEZA NOVOG CITROËNA C4 CACTUS

 
 
 
 
 

SJEDALA ADVANCED COMFORT

Inovativni dizajn koji spaja pjenastu gumu visoke gustoće na sredini sjedala i teksturiranu pjenastu oblogu na površini je garancija za stalnu mekoću i dobru podlogu sjedišta.

U kombinaciji sa širokim i vizualno udobnim sjedalima, dizajn nudi osjećaj udobnosti kojeg ćete znati cijeniti na kratkim i dugim putovanjima.

 

OVJES S PROGRESIVNIM HIDRAULIČNIM GRANIČNICIMA™

Citroën koji je uvijek vjeran svojim genima neprestano razvija nove inovacije za povećanje udobnosti u automobilu. Ovjes s progresivnim hidrauličnim graničnicima™, koji je u cijelom svijetu prava ekskluziva, ublažava i apsorbira veće deformacije i također manje nepravilnosti na putu kako bi putnici imali osjećaj letenja iznad ceste, pružajući pri tom izvanrednu dinamičnost i ponašanje na cesti.
Princip djelovanja ovog sistema je potpuno jednostavan. Dok klasični ovjes čine amortizer, opruga i mehanički graničnik, ovjes kojeg je razvio Citroën ima i dodatna dva hidraulična graničnika, jednog za rastezanje i drugog za kompresiju.

 

TEHNOLOGIJE
ZA BEZBRIŽNE DOŽIVLJAJE NA CESTI

Novi Citroën C4 Cactus nudi sisteme za pomoć u vožnji koji nam u svakodnevnom životu pružaju osjećaj sigurnosti i bezbrižnosti, pomažu u nadvladavanju pospanosti odnosno trenutke nepažnje za volanom i upozoravaju nas na opasnost od prometnih nesreća.

Svojim putnicima nudi tri tehnologije za povezivanje koje će putnicima omogućiti uspostavljanje veze između digitalnog svijeta i vozila. Ostanite povezani, razmjenjujte informacije, pretražujte po internetu i priuštite si opuštanje zahvaljujući tehnologiji Citroën Connect Nav, funkcije Mirror Screen s protokolima Android Auto, Apple Car Play™ i MirrorLink® i sistemu Citroën Connect Box.

 
 

MOTORI
EKO UČINKOVITOST I UŽICI U VOŽNJI

Reagiranje, ubrzanja, ubrzavanja i užici v vožnji su još snažniji zahvaljujući spajanju lake i učinkovite konstrukcijske osnove i motorima posljednje generacije s najsavremenijim tehnologijama. Benzinski motori posljednje generacije PureTech koji su izabrani za motor godine i dizelski motori BlueHDi odgovaraju evropskom zakonodavstvu Euro 6 usmjereni u smanjenje emisija dušikovih oksida NOX i smanjenje potrošnje goriva.

Mjenjač EAT6 u kombinaciji s motorom PureTech 110 S&S omogućuje brže mijenjanje brzina, a istovremeno s tim pruža nesmetano i udobno korištenje na vrhunskom nivou. Novi Citroën C4 Cactus je dostupan i s motorom PureTech 130 S&S BVM6.