Citroën C4 Cactus

 • Informacije o modelu
 • C4 Cactus Rip Curl
 • Foto galerija
 • Boje
 • Cjenovnik
 • Brošure

Citroën C4 Cactus

Pomiriti stil i lakoću svakidašnje uporabe. Ponuditi snažne i uvijek praktične vizualne elemente. Citroën C4 Cactus crossover je nove vrste s optimističnim dizajnom.

 

Airbump®

"Zašto zaštititi smartphone, ali ne i automobil? "
Mark Lloyd, glavni dizajner za C4 Cactus

 

Airbump® je uspješan spoj stila i praktičnosti!
Njegova elastična površina, koja je svjetska posebnost, štiti vaše vozilo od svakodnevnih malih udaraca.
Njegova tajna? Mnogobrojne kapsule zraka ispod elastične površine od termoplastičnog poliuretana koja ne zahtijeva posebno održavanje.
Možete personalizirati svoj C4 Cactus s četirima bojama elemenata Airbump®: bež, smeđa, crna i siva. Poigrajte se!

 

Svjetlosni potpis

Prednji kraj modela C4 Cactus obilježen je svjetlosnom tehnologijom s LED dnevnim svjetlima koja naglašavaju svjetla ugrađena u Airbump®.

Sasvim odvažna osobnost!

Citroën C4 Cactus izražava svoju odvažnu osobnost vizualnim elementima koji ponajprije imaju uporabnu svrhu, poput krovnih nosača koji spajaju stil i praktičnost.

 

Proporcije u službi prostranosti

Duljina od 4,16 m, širina od 2,60 m (kao Citroën C4): C4 Cactus kompaktni je automobil koji vam nudi rekordnu prostranost i neviđenu udobnost u vožnji s:

 • ugodnom i prostranom kabinom,
 • velikim prtljažnikom od 358 litara,
 • optimiranom visinom od samo 1,48 m radi bolje aerodinamičnosti,
 • skraćenim prevjesima zbog čega su kotači smješteni na četiri ugla vozila.
 

UDOBNOST

Sve za olakšavanje vašeg boravka u vozilu. Velika prednja sjedala nalik sofi, domišljati i pristupačni pretinci za sve, prostrana i ugodna unutrašnjost... C4 Cactus poziva na druženje.

 

Top Box: pretinac za rukavice nalik na putni kovčeg

Tražite pretinac za rukavice kojemu se pristupa izravno s gornje strane armaturne ploče? To je Top Box! Iznimno je prostran (8,5 litara) pa u njega možete spremiti sve svoje stvari da vam budu... nadohvat ruke.

 

Kao... Sofa!

Velika prednja sjedala modela Citroën C4 Cactus dizajnirana su tako da podsjećaju na ugodnu sofu. Jedini je cilj vaša udobnost. Stoga vozite opušteno.

 

Udobnost ovjesa

U ovom crossoveru putovat ćete bez trzaja zahvaljujući ovjesu posve prilagođenom podlozi, uključujući neravnine.

Svijet putnih torbi

Ozračje? Istodobno je elegantno i smirujuće. Pojedinim otmjenim pojedinostima Citroën C4 Cactus podsjeća na putovanja i svijet putnih torbi.

Unutrašnji sklad

Tri unutarnja izgleda: Izgled Stone Grey, paket Purple Inside i paket Habana Inside. Sastoje se od nekoliko usklađenih boja skladno raspoređenih po kabini.

 

Panoramski krov: propustite svjetlost

Iznimno velik panoramski stakleni krov s naprednom zaštitom od topline neprestano propušta filtriranu i ugodnu svjetlost u kabinu. Okupan svjetlošću.

 

INTELIGENTNA TEHNOLOGIJA

Citroën C4 Cactus usredotočen je na korisne tehnologije u službi udobnosti i sigurnosti. Radi se o tehnologijama koje vam svakodnevno doista trebaju, poput sustava pomoći u vožnji.

 

Povezan s vašim svijetom

Posve digitalan i posve intuitivan. Sve komande modela Citroën C4 Cactus objedinjene su na samo jednom zaslonu. Serijski je opremljen 7-inčnim tabletom s dodirnim zaslonom sa sedam ikona kojima se jednim pritiskom pristupa svim funkcijama.

 • Upravljanje raznim medijima (priključivanje prijenosnih uređaja, pohranjivanje glazbe i fotografija)

 • Navigacija (prikaz autokarata iz ptičje perspektive, prikaz ograničenja brzine, obuhvaćanje uvjeta u prometu).

 • Automatski klima-uređaj.

 • Sustavi pomoći u vožnji (pomoć pri parkiranju, kamera za vožnju unatrag s prikazom u boji).

 • 1
 • 2

 

Povezani crossover za vašu udobnost

Povezan s cestom

 1. SUSTAV PARK ASSIST
 2. KAMERA ZA VOŽNJU UNATRAG

Za parkiranje bez poteškoća, sustav Park Assist automatski otkriva slobodno mjesto i pomaže vam parkirati vaš Citroën C4 Cactus. Preostaje vam samo pritiskati papučicu gasa i kočnice.


Manevriranje pri parkiranju posve je bezbrižno zahvaljujući kameri za vožnju unatrag koja šalje sliku na 7'' tablet osjetljiv na dodir.

Pomoć na uzbrdici

Sustav za pomoć pri kretanju na uzbrdici automatski zadržava vozilo zakočenim tijekom dvije sekunde i omogućava bezbrižno kretanje na kosinama nagiba većeg od 3 %.

 

Statičko osvjetljenje

Statičko osvjetljenje pri skretanju dodatnim svjetlosnim snopom osvjetljava unutrašnjost zavoja te tako povećava vidljivost i sigurnost.

 

Umjereni troškovi

Zahvaljujući pragmatičnom pristupu Citroën C4 Cactus spaja užitak u vožnji i umjerene troškove.

Optimirana masa

Smanjena masa modela C4 Cactus ostvarena je inovacijama poput panoramskoga staklenog krova s naprednom zaštitom od topline bez sjenila, te brisača sa sustavom pranja stakla Magic Wash.

Štedljiva uporaba

Zahvaljujući optimiranoj masi, troškovi uporabe modela Citroën C4 Cactus smanjeni su za gotovo 20 % u odnosu na referentne modele u segmentu kompaktnih limuzina.

Smanjena potrošnja

C4 Cactus opremljen je motorima posljednje generacije, benzinskima PureTech i dizelskima BlueHDi, kako bi se smanjila potrošnja i emisija CO2.

 

Motori

U C4 Cactus ugrađuju se motori malog obujma najnovije generacije. Usklađeni s normom Euro 6 (benzinski motor PureTech i dizelski motor BlueHDi sa sustavom Stop & Start), ti suvremeni i učinkoviti motori imaju nisku potrošnju.

BLUEHDi

Motor BlueHDi 100 S&S BVM novi je korak prema još čišćem dizelu s rekordno niskim emisijama CO2 (od 82 g/km) te smanjenom potrošnjom (od 3,1 l/100 km). Užitak u vožnji nije zanemaren pri dinamičnim ubrzavanjima.

PURETECH

Dostupni su i atmosferski motor PureTech VTi 82 s tri cilindra obujma od 1,2 litre te motor s prednabijačem PureTech e-THP 110 sa središnjim izravnim ubrizgavanjem i dvostrukim VVT-om.

 

UPOZNAJTE C4 CACTUS RIP CURL

Citroën C4 Cactus Rip Curl je plod prirodnog udruživanja: spoj tekućih linija i odvažnog karaktera crossovera C4 Cactus sa slobodnim duhom Rip Curla. Dvije robne marke koje su u jednakoj mjeri oduševljenje avanturama! Pogledajte karakteristike koje vozilu C4 Cactus Rip Curl daju prednost na četiri video snimke koje prezentiraju njegovu filozofiju, njegov dizajn, Grip Control tehnologiju i AirbumpⓇ zaštite.

 

DIZAJN

Crossover nove generacije koji je unio svjež vjetar u svijet automobila. Citroën C4 Cactus je napravio korak naprijed u svom razvoju zahvaljujući specijalnoj seriji koja je nastala suradnjom među markama Citroën i Rip Curl. Nakon udruživanja sa markom Rip Curl, koja je gotovo sinonim za surfanje već od 1969. godine, Citroën je ojačao „sportski“ duh vozila C4 Cactus i predstavlja nam se u još ekspresivnijoj i radikalnijoj verziji.

 

POKLOPCI RETROVIZORA

Citroën C4 Cactus Rip Curl se na prvi pogled od ostalih verzija razlikuje po ekskluzivnim dodacima kojima su ukrašeni i spoljašnost i unutrašnjost. Specijalna serija dodatno naglašava već unaprijed originalan izgled crossovera koji se ne da imitirati zahvaljujući poklopcima vanjskih ogledala u bijeloj boji.

NALJEPNICE ZA PREDNJI I ZADNJI DIO

Stražnji ugaoni zid krasi motiv Rip Curl, dizajniran specijalno za ovaj model vozila i postavljen u horizontalnoj liniji. Motiv dopunjava potpis marke Rip Curl bijele boje i svojim pismom vozilo definitivno postavlja u svijet surfanja, dakle, u traženje idealnih morskih valova!

 

AVANTURISTIČKI IZGLED

Što bi C4 Cactus bio bez Airbump® zaštita? Grafički i korisni elementi koji karakteriziraju osobnost automobila C4 Cactus i štite njegovu karoseriju u serijskoj su ponudi u crnoj Black boji, a uz doplatu dostupne su i druge boje (Dune, Chocolate i Grey). Na vanjskim površinama se osim slavne zaštitne obloge od termoplastičnog uretana (TPU) nalaze i etikete Rip Curl koje su specijalno dizajnirane za ovaj model. Na slici je etiketa postavljena na prednji blatobran.

 

17-INČNE FELGE
I ZIMSKO-LJETNE GUME

C4 Cactus Rip Curl neće ostati neprimijećen naročito zbog dvobojnih 17-inčnih CROSS felgi na kojima su postavljene posebne zimsko-ljetne gume koje poboljšavaju vučnu snagu u najrazličitijim uslovima. Da biste mogli sasvim sigurno krenuti na ceste u neposrednoj blizini plaže.

KROVNI PRTLJAŽNI
NOSAČI

Daska za jedrenje ili par skija? Zahvaljujući krovnim prtljažnim nosačima u bijeloj boji Citroën C4 Cactus Rip Curl će svaki put ispuniti vaše želje. Putovanje u avanturu odsada čeka još samo vas!

PREDVIĐEN ZA BORAVAK
NA OTVORENOM

Sitni detalji zbog kojih je sve drugačije! C4 Cactus Rip Curl je bez sumnje namijenjen boravku na otvorenom jer je opremljen prednjim i stražnjim završnim elementima koji ga idealno štite na svim vrstama puteva na koje krene.

 

UNUTRAŠNJOST S DODACIMA U BOJI

Unutrašnjost vozila C4 Cactus Rip Curl krase dodaci u energičnoj i dinamičnoj Pulp Orange boji koji su sofisticirano raspoređeni u malim količinama. Sigurnosni pojasevi sa tim dodacima u boji stvaraju kontrast sa navlakama sjedala od tkanine u sivoj Mica Grey boji (serijski) ili u kombinaciji Black kože i Black tkanine (uz doplatu). Istu nijansu boje možemo naći i na podu: tepisi imaju ukrasni šav u Pulp Orange boji i etiketu s logotipom marke surferske opreme.

 

UGODAN OSJEĆAJ

Citroën C4 Cactus Rip Curl učiniće sve da vaš boravak u vozilu bude sasvim jednostavan. Domišljato raspoređena i svima jednostavno pristupačna spremišta, prema vani otvoren i gostoljubiv interijer, panoramski stakleni krov, krovni prtljažni nosači: specijalna serija je bogato opremljena čime je ekvivalentna verziji 3. nivoa opreme "Shine" vozila C4 Cactus. Poziva vas na zajedničko druženje i prijatnu atmosferu koju si možete priuštiti nakon završetka surfanja u ekstremnim uslovima!

 

VREMENSKA PROGNOZA UŽIVO PREKO ZASTAKLJENOG KROVA

Kroz panoramski stakleni krov Citroëna C4 Cactus Rip Curl možete vidjeti da li su vremenski uvjeti povoljni za surfanje bez napuštanja vozila! Panoramski stakleni krov, koji je dostupan serijski, nudi visoku termičku zaštitu i izuzetno je velikih dimenzija kroz kojeg stalno prolazi filtrirana prijatna svjetlost u putnički prostor. Više nema neugodnih učinaka od previsoke vrućine!

 

TEHNOLOŠKA INTELIGENCIJA

Crossover je preuzeo glavnu serijsku opremu verzije 3. nivoa "Shine" Citroëna C4 Cactus i odlikuje se brojnim tehnološkim rješenjima kao što su pomoć pri parkiranju unazad, automatski klima uređaj, paljenje svjetala i brisači s automatskim paljenjem, navigacijski sistem ili tempomat/limitator brzine vozila. Od sada više nećete imati izgovora: svu svoju pažnju usmerićete isključivo na cestu!

 

GRIP CONTROL: ZA RAZLIČITE UŽITKE

Citroën C4 Cactus Rip Curl opremljen je sistemom Grip Control, tehnologijom koja omogućava pojačano inteligentno prianjanje na svim podlogama (pijesak, snijeg, klizav teren).
Bez obzira na godišnje doba ili destinaciju možete iskusiti potpuno novi doživljaj u vožnji i to na potpuno siguran način zahvaljujući sistemu Grip Control... Tehnologiju možete pogledati na video snimku!

 

GRIP CONTROL SA PET RAZLIČITIH NAČINA VOŽNJE

 1. STANDARDNI NAČIN VOŽNJE: za putovanja po sunčanim obalnim cestama, planinskim zavojima, prostranim autocestama ili po avenijama glavnih gradova … Ovaj način namijenjen je vožnji u uobičajenim uvjetima na cesti, s malim mogućnostima za proklizavanja.
 2. PJEŠČANA PODLOGA: kako biste se što više približili najljepšim mjestima za surfanje … Ovaj način nudi opciju istovremenog proklizavanja oba prednja pogonska kotača kako biste mogli upravljati vozilom po mekanoj podlozi i kako ne biste zapeli u pijesku.
 3. SKLISKE PODLOGE: za potpuno bezbrižnu vožnju po svim skliskim podlogama (blato, mokra trava, kolovoz). Djelujući kao blokirajući diferencijal, ovaj način vožnje omogućuje pokretanje vozila u posebnim uvjetima.
 4. SNJEŽNA PODLOGA: za posjet najljepšim zimskim sportskim odredištima. Ovaj način vožnje trenutno prilagođava proklizavanje oba pogonska kotača slabo prianjajućim podlogama na kojima se nalazi, kako biste sigurno i bezbrižno mogli voziti cestama pokrivenima snijegom.
 5. ESP OFF: moguće je isključiti ESP - sistem za elektronski nadzor stabilnosti (aktivan do brzine 50 km/h).
 

AUTOMATSKI KLIMA UREĐAJ

Automatski klima uređaj u putničkom prostoru održava željenu temperaturu bez obzira na vremenske promjene u okolini (obasjanost suncem). Zračni protok klima uređaja se prilagođava kako bi temperatura u unutrašnjosti ostala stabilna.

POMOĆ PRI PARKIRANJU

Čak i ako ste prvak u bočnom parkiranju i izvođenju manevara, ponekad mala pomoć može biti dobrodošla! Sistem za pomoć pri parkiranju unazad, pomoću senzora, usmerava vozača prilikom vožnje unazad. Uz doplatu može se dobiti i kamera za pomoć pri vožnji unazad.

NAVIGACIJA

Navigacijski sistem koji je integriran u 7-inčni ekran na dodir Citroëna C4 Cactus Rip Curl prikazuje mape u ptičjoj perspektivi zajedno s prikazom vrijednosti ograničenja brzine uzimajući u obzir uvjete u prometu.

 

ŠEST ZVUČNIKA

U putničkom prostoru vozila C4 Cactus Rip Curl raspoređenih je šest zvučnika za visokokvalitetno puštanje muzike s vaših datoteka i spiskova MP3. Ima li što bolje od slušanja surferske muzike uz zalazak sunca?!

TEMPOMAT

Tempomat automatski održava brzinu vozila C4 Cactus Rip Curl na vrijednosti koju ste podesili bez potrebe pritiskanja na papučicu gasa. To je garancija za vožnju na fiksnoj brzini.

DODATNO ZATAMNJENA STAKLA

Crossover je opremljen dodatno zatamnjenim staklima koja pružaju više udobnosti i privatnosti. Neprozirne staklene površine idealno se slažu sa različitim bojama karoserije, što pozitivno utječe i na stil Citroëna C4 Cactus Rip Curl.

 

KRALJ JEDRENJA … I POTROŠNJE!

Zahvaljujući dizelskim motorima BlueHDi 100 (S&S BVM Euro6) i benzinskim motorima PureTech 110 (S&S BVM Euro6) vožnja s Citroënom C4 Cactus Rip Curl je smirena, ali i ekonomičnija. I ko tvrdi da manje goriva znači i manje emisija CO2.
To je nova generacija motora koje Citroën nudi od kraja 2013. godine i koji omogućavaju drastično smanjenje emisija dušikovih oksidov (NOx) i emisija CO2 zahvaljujući inovativnoj ispušnoj liniji. Prepustiti se užicima, a ujedno održati potpuni pogled, nije nemoguća misija!

 
 

View the embedded image gallery online at:
https://citroen.ba/index.php/c4-cactus#sigProId1f62b8bac9

Cjenovnik vozila

*Redovne cijene vozila po cjenovniku ne uključuju promocijski popust. Za promocijske cijene vozila, obratite se našim ovlaštenim Citroën konesionarima.

Cjenovnik sadrži:

 • Cjenovnik vozila
 • Cjenovnik doplative opreme
 • Cjenovnik produžene garancije

Cijene vozila su izražene u KM sa uračunatim troškovima transporta.
Cijene su informativne i zadržavamo pravo izmjene bez prethodne najave.

Svi naši cjenovnici su kreirani u PDF formatu. Ukoliko na Vašem računaru nemate instaliran Adobe Reader besplatnu verziju možete preuzeti ovdje...

 

PDF katalozi

 

Sve naši brošure i katalozi su kreirani u PDF formatu.
Ukoliko na Vašem računaru nemate instaliran Adobe Reader besplatnu verziju možete preuzeti ovdje...