• Citroën C4 SpaceTourer

  Od 44.491,00 KM sa PDV-om
  Navedena cijena ne uključuje promocije vozila.

  Za promocije se obratite vašem koncesionaru.

  Prodajna mjesta Test vožnja

 • Citroën C4 SpaceTourer

  Od 44.491,00 KM sa PDV-om
  Navedena cijena ne uključuje promocije vozila.

  Za promocije se obratite vašem koncesionaru.

  Prodajna mjesta Test vožnja

 • Citroën C4 SpaceTourer

  Od 44.491,00 KM sa PDV-om
  Navedena cijena ne uključuje promocije vozila.

  Za promocije se obratite vašem koncesionaru.

  Prodajna mjesta Test vožnja

 • 1
 • 2
 • 3


Citroën C4 SpaceTourer

 • Informacije o modelu
 • Boje
 • Foto galerija
 • Cjenovnik
 • Brošure

UPOZNAJTE C4 SPACETOURER

C4 SpaceTourer predstavlja vrhunsko znanje i umijeće marke CITROËN. Suvremen i inovativan monovolumen u 2016. započinje novu etapu. Kako bi putovanje u C4 SpaceToureru uvijek bilo jedinstveno iskustvo, opremljen je intuitivnim tehnologijama za pomoć u vožnji, izuzetnim osjećajem za volanom, filozofijom neprikosnovene udobnosti (program CITROËN ADVANCED COMFORT®) i učinkovitošću: Otkrijte sve njegove novine u pet video snimaka!

 

DIZAJN

Kako spojiti porodicu i užitak? To je uspjelo novom CITROËNU C4 SpaceTourer! Savremeno i dinamički novo vozilo C4 SpaceTourer (5 sjedala) je zasnovano na jedinstvenom i prepoznatljivom dizajnu svog prethodnika. Stilističkim adutom prvog monovolumena dodali smo nov logotip robne marke na zadnjem dijelu i energičan prednji dio s dinamičkim i snažnim izgledom, a pored toga i dvije nove nijanse boja karoserije: siva Acier i Lazuli Blue.

 

PREDNJI DIO

C4 SpaceTourer ima obnovljen prednji dio koji je postao dinamičniji in kvalitetniji. Očuvao je prednje osvjetljenje u tri etaže, što je karakteristično za današnje CITROËNE. Ukrasna maska je podijeljena na dva dijela koju razdvaja odbojnik u boji karoserije. Izuzetno zaobljeni farovi također su dobili novu masku s atraktivnim raširenim izgledom.

DVOBOJNI KROV KAO OPCIJA

Dvobojni krov naglašava karakter i dinamičnost vozila C4 SpaceTourer. Najnovija mogućnost individualizacije izgleda koja je dostupna uz doplatu za sve boje karoserije naglašava oblik karoserije monovolumena. Dostupnih je ukupno četiri kućišta retrovizora u svjetlećoj crnoj boji.

 

DIMENZIJE

 • Dužina: 4,438 m
 • Širina: 1,826 m (s vanjskim retrovizorima)
 • Visina: 1,625 m
 • Međuosovinski razmak: 2,785 m
 

ZADNJA SVJETLA SA 3D EFEKTOM

Jedinstvena hipnotizirajuća svjetla! Nova zadnja svjetla sa 3D efektom dio su serijske opreme vozila C4 SpaceTourer. Njihov moderan i tehnološki dizajn zasniva se na efektu dubine svjetlosnih signala koji pružaju utisak ponavljanja u beskonačnost.

17-INČNE FELGE''

CITROËN C4 SpaceTourer ima nove petokrake 17-inčne felge u crnoj boji sa dijamantnom obradom koje se odlično uklapaju sa novom bojom karoserije Lazuli Blue. Također i dijamantno obrađeni predjeli felgi su obojeni u crno.

LOGOTIP NA ZADNJEM DIJELU

Zadnji dio krasi novi logotip marke u svjetlećoj crnoj boji s kromiranom obrubom koja naglašava savremenost ovog monovolumena i poziciju marke u visokom automobilskom segmentu (od CITROËNA C4 Cactus dalje).

 

JEDAN MONOVOLUMEN, ČETIRI AMBIJENTA

Veoma elegantan ambijent Hype Grey predstavlja kombinaciju prefinjene presvlake u tkanini Finn Black / kože Grey te funkcija paketa opreme Lounge i omogućava vam da iskoristite sve ekskluzivne sisteme za udobnost vašeg vozila C4 SpaceTourer.

 

Ovaj koristan ambijent je praktičan i izrađen od kvalitetnih materijala. Citroën C4 SpaceTourer ima sivu presvlaku od tkanine Milazzo Grey koja je odlično usklađena sa armaturnom pločom.

 

Boje, modernost, prostornost. Ambijent Wild Blue energično izražava sportski duh zahvaljujući plavoj tkanini Levanzo Blue, armaturnoj ploči Délice Nacré s kromiranim dodacima i plavoj laserskoj gravuri za dekoraciju vratnih ručki. Ovaj ambijent ima i masažna sjedala i kromirane ventilacijske otvore na armaturnoj ploči te pragove prednjih vrata.

 

Koliko vam znači dobar osjećaj i udobnost ? Kod ambijenta Dune Beige naglasak je na svijetlosti i mekoći u svakodnevnom životu. Ovaj unutrašnji ambijent nudi vam izuzetnu udobnost zahvaljujući funkciji za raširenu udobnost, prednjim masažnim sjedalima, tepisima i osvježivaču zraka. Ambijent je dostupan u kombinaciji sa presvlakom u tkanini Yatago Grey.

 
 

UZOR U POGLEDU UDOBNOSTI

Uz C4 SpaceTourer, marka CITROËN potvrđuje svoju vjerodostojnost te svoje znanje i umijeće u pogledu udobnosti. Poziva na putovanje s porodicom ili bez nje i na jedinstveno iskustvo vožnje koje pruža njegova okretnost na cesti, ali i bogata oprema.

 

PAKET LOUNGE: POTPUNA UDOBNOST LOFTA

U vozilu C4 SpaceTourer svi putnici putuju u prvom razredu. Uz paket Lounge osjećat ćete se kao u čahuri jer je sve pažljivo oblikovano za vašu udobnost. Atmosferu prostranog i toplog lofta pružaju posebno:

 • prednja masažna sjedala,
 • sjedalo "Relax" na kojem može suvozač ispružiti noge
 • nasloni za glavu "Relax" u 1. i 2. redu koji pružaju idealnu potporu.

TOPLI MATERIJALI

U putničkom prostoru vas očekuju na dodir mekani i topli materijali. CITROËN C4 SpaceTourer opremljen je armaturnom pločom s pjenastom oblogom (od materijala slush) i oblogama vrata koje su posebno obrađene kako bi bile mekane na dodir. Uz to je i bogat izbor tkanina od visokokvalitetne kože.

 
 
 

 

MAKSIMALNA PROSTRANOST

Da li vam je potreban veliki prtljažnik? CITROËN C4 SpaceTourer će zadovoljiti sve vaše potrebe u pogledu modularnosti i prostrane unutrašnjosti.

Ako preklopite sjedala u drugom i trećem redu, možete dobiti potpuno ravan pod, a osim toga možete i suvozačevo sjedalo sklopiti u stolić i na taj način dobiti prostor za dugačke predmete (više od 2,5 m). I obrnuto, ako se poveća broj članova vaše porodice, možete jednostavno rasklopiti sjedala koja su sklopljena na podu.

 

ZAPREMINA PRTLJAŽNIKA

Još jedna važna prednost novog vozila C4 SpaceTourer je njegov prtljažni prostor. Već sam dizajn "sveobuhvatnih" prtljažnih vrata ukazuje na veličinu i izdržljivost. Omogućava jednostavan pristup i od 537 do 630 litara zapremine kada su sjedala u drugom redu pomjerena naprijed do kraja.

CITROËN C4 SpaceTourer se pobrinuo za inovaciju prtljažnih vrata koja osim automatskog pomicanja imaju i sistem otvaranja prtljažnika slobodnih ruku. U slučajevima kada imamo pune ruke, ova funkcija će se pobrinuti za jednostavno otvaranje prtljažnih vrata zahvaljujući senzoru koji se nalazi ispod zadnjeg odbojnika. Za otvaranje ili zatvaranje prtljažnih vrata potrebno je samo da pomjerite nogu.

 

TEHNOLOŠKA INTELIGENCIJA

Citroën C4 SpaceTourer ima ugrađen nov 7-inčni ekran na dodir s poboljšanim sučeljem i savremenijom tehnologijom ekrana (slično kao pametni telefon posljednje generacije). Ova nova izvedba monovolumena nudi i mogućnost odvojenog upravljanja velikom 12-inčnim ekranom i manjim 7-inčnim ekranom osjetljivim na dodir s obnovljenim sučeljem za navigaciju Connect Nav.

 

CONNECT NAV

Najnoviji navigacijski sistem 3D na dodir povezan u realnom vremenu uz mogućnost povećanja prikaza na ekranu tako što sa dva prsta dodirnete ekran i raširite sliku (kao i kod iPada) bio je dodatno nadograđen, pa će navigacija zahvaljujući ažuriranim kartama biti još jednostavnija. Za jednostavnije upravljanje sučelja na dodir i veću sigurnost u vožnji dostupno je i glasovno prepoznavanje.

 

SISTEMI ZA POMOĆ U VOŽNJI

PRILAGODLJIV TEMPOMAT S FUNKCIJOM STOP

Uređaj prepoznaje vozilo koje se nalazi ispred preko radarskog senzora i automatski održava sigurnosnu razdaljinu koju je vozač prethodno izabrao sve do zaustavljanja vozila djelovanjem na kočnicu i papučicu gasa. Podešavanje brzine djeluje na brzini od 30 km/h i sve do 180 km/h.

UPOZORENJE NA VOZAČEVU NEPAŽNJU

Sistem se odaziva u dvije faze: na prvo zanošenje vozila sistem se odaziva upozorenjem i vozaču prikaže vizualno upozorenje "Budite pažljivi" praćeno zvučnim signalom. Nakon četvrtog zanošenja, sistem će upozoriti vozača glasnijim zvučnim signalom i prikazat će se poruka "Odmorite se". Sistem ne djeluje na upravljanje vozilom, vozač ostaje njegov gospodar.

 
 • UPOZORENJE O NENAMJERNOJ PROMJENI VOZNE TRAKE

  Upozorenje o nenamjernoj promjeni vozne trake pomaže vam da pobijedite pospanost ili samo trenutak nepažnje za volanom. Uz pomoć kamere koja prepoznaje oznake na cesti, sistem popravi smjer vožnje tako da vas upozori odmah čim detektira nenamjernu vožnju preko linije razgraničenja bez uključenog odgovarajućeg pokazivača pravca.

 • AKTIVNI SISTEM ZA NADZOR MRTVOG UGLA

  Sistem aktivira vizualno upozorenje u retrovizoru kada u mrtvom uglu detektira prisutnost vozila. Kada je uključen, djeluje automatski već od brzine 12 km/h dalje. Ako je vozilo opremljeno upozorenjem o nenamjernoj promjeni vozne trake i ako s upaljenim pokazivačem pravca svejedno počnete skretati u tom pravcu, sistem određenom silom djeluje na volan kako bi vas od toga odvratio i izbjegao sudar.

 • ACTIVE SAFETY
  BRAKE

  To je sistem za naglo kočenje koji omogućava izbjegavanje sudara. Kamera na gornjem dijelu vjetrobranskog stakla prepoznaje prepreke poput vozila koje vozi u istom smjeru ili stoji ispred vozila. Od brzine 5 km/h do najveće brzine senzor automatski aktivira kočenje odmah čim prepozna opasnost od naleta (ako sistem niste isključili).

 • 1
 • 2
 

DIZELSKI MOTORI BlueHDi: BEST IN CLASS!

Zahvaljujući dizelskim motorima BlueHDi novi C4 SpaceTourer i Grand C4 SpaceTourer su veoma štedljivi monovolumeni u pogledu potrošnje i emisija CO2. O tome svjedoči činjenica da je C4 SpaceTourer "Best in Class" (najbolji u svojoj kategoriji) u svom automobilskom segmentu s emisijama CO2 od 94 g/km dalje (potrošnja: 3,6 l/100 km) s motorom BlueHDi 120 S&S BVM6.

BENZINSKI MOTORI PureTech

U 2016. godini široka ponuda dopunjena je novim motorom PureTech 130 S&S EAT6. CITROËN C4 SpaceTourer spaja odličan benzinski motor PureTech130 S&S i efikasan automatski mjenjač EAT6 za bezbrižnu mobilnost.

 

Cjenovnik vozila

*Redovne cijene vozila po cjenovniku ne uključuju promocijski popust. Za promocijske cijene vozila, obratite se našim ovlaštenim Citroën konesionarima.

Cjenovnik sadrži:

 • Cjenovnik vozila
 • Cjenovnik doplative opreme
 • Cjenovnik produžene garancije

Cijene vozila su izražene u KM sa uračunatim troškovima transporta.
Cijene su informativne i zadržavamo pravo izmjene bez prethodne najave.

Svi naši cjenovnici su kreirani u PDF formatu. Ukoliko na Vašem računaru nemate instaliran Adobe Reader besplatnu verziju možete preuzeti ovdje...

 

PDF katalozi

 

Sve naši brošure i katalozi su kreirani u PDF formatu.
Ukoliko na Vašem računaru nemate instaliran Adobe Reader besplatnu verziju možete preuzeti ovdje...