• Citroën Grand C4 SpaceTourer

  Od 54.057,00 KM sa PDV-om
  Navedena cijena ne uključuje promocije vozila.

  Za promocije se obratite vašem koncesionaru.

  Prodajna mjesta Test vožnja

 • Citroën Grand C4 SpaceTourer

  Od 54.057,00 KM sa PDV-om
  Navedena cijena ne uključuje promocije vozila.

  Za promocije se obratite vašem koncesionaru.

  Prodajna mjesta Test vožnja

 • Citroën Grand C4 SpaceTourer

  Od 54.057,00 KM sa PDV-om
  Navedena cijena ne uključuje promocije vozila.

  Za promocije se obratite vašem koncesionaru.

  Prodajna mjesta Test vožnja

 • 1
 • 2
 • 3


 • Informacije o modelu
 • Boje
 • Foto galerija
 • Cjenovnik

UPOZNAJTE GRAND C4 SPACETOURER

Grand C4 SpaceTourer monovolumen predstavlja vrhunsko znanje i umijeće marke Citroën sa sedam sjedala koji ide u korak s vremenom. Opremljen je intuitivnim tehnologijama za pomoć u vožnji, izuzetnim osjećajem za volanom, filozofijom neprikosnovene udobnosti (program CITROËN ADVANCED COMFORT®) i učinkovitošću: Otkrijte sve njegove novine u pet video snimaka!

 

DIZAJN

Kako spojiti porodicu i užitak? To je uspjelo novom CITROËNU Grand C4 SpaceTourer! Savremeno i dinamički novo vozilo Grand C4 SpaceTourer (7 sjedala) zasnovano je na jedinstvenom i prepoznatljivom dizajnu svog prethodnika. Odvažan i originalan izgled monovolumena naglašavaju prednji dio s dinamičkim i moćnim izgledom kao i dvije nove nijanse boje karoserije: elegantna boja siva Acier i energična i dinamična boja Lazuli Blue.

 

PREDNJI DIO

Grand C4 SpaceTourer ima obnovljeni prednji dio koji je postao dinamičniji in kvalitetniji. Očuvao je prednje osvjetljenje u tri etaže, što je karakteristično za današnje CITROËNE. Kao i kod prethodne verzije ovog modela, logotip marke se proteže sve do krajnjih rubova i u nastavku obrubljuje dnevna svjetla.

KROVNI LUKOVI

Citroën Grand C4 SpaceTourer ima krovne lukove u novoj sivoj boji Silver. Osim stilskog učinka, ovaj prepoznatljiv dodatak kojim je ukrašen Grand C4 SpaceTourer doprinosi njegovoj otmjenosti i usponu u višu klasu.

 

DIMENZIJE

 • Dužina: 4,602 m
 • Širina: 1,826 m (s vanjskim retrovizorima)
 • Visina: 1,644 m
 • Međuosovinski razmak: 2,840 m
 

ZADNJA SVJETLA SA 3D EFEKTOM

Jedinstvena hipnotizirajuća svjetla! Nova zadnja svjetla sa 3D efektom dio su serijske opreme vozila Grand C4 SpaceTourer. Njihov moderan i tehnološki dizajn zasniva se na efektu dubine svjetlosnih signala koji pružaju utisak ponavljanja u beskonačnost.

17-INČNE FELGE''

Dijamantno obrađeni predjeli felgi su obojeni u crno, što se uklapa s novom bojom karoserije Lazuli Blue.

LOGOTIP NA ZADNJEM DIJELU

Zadnji dio vozila Grand C4 SpaceTourer krasi nov logotip marke u svjetlećoj crnoj boji s kromiranom obrubom koja naglašava savremenost ovog monovolumena sa sedam sjedala i poziciju marke u visokom automobilskom segmentu (od vozila crossover CITROËN C4 Cactus dalje).

 

JEDAN MONOVOLUMEN, ČETIRI AMBIJENTA

Ovaj koristan ambijent je praktičan i izrađen od kvalitetnih materijala. C4 Grand SpaceTourer ima sivu presvlaku od tkanine Milazzo Grey koja je odlično usklađena s armaturnom tablom.

 

Ljubitelji širokih prostranstava bit će impresionirani modularnim ambijentom Wild Blue za aktivan i sportski život. Suvozačevo sjedalo se sklapa u stolić, a zadnja sjedala se mogu pomicati, što će vam omogućiti potpunu modularnost vozila C4 Grand SpaceTourer.

 

Ambijent Dune Beige daje prednost osvijetljenosti i ozračju u svakodnevnici. Sjedalo Relax s funkcijom povećane udobnosti i masažna prednja sjedala nude udobnost bez premca. Uključuje i tkaninu Yatago Grey mekanu na dodir i integriran mirisni osvježivač zraka za umireno putovanje.

 

Ambijent Hype Grey je spoj prefinjene presvlake s dodacima od kože i funkcijom paketa opreme Lounge i paketa opreme za djecu čiji je cilj pružiti vam izuzetnu udobnost u vožnji.

 
 

UZOR U POGLEDU UDOBNOSTI

Uz C4 Grand SpaceTourer, marka CITROËN potvrđuje svoju vjerodostojnost te svoje znanje i umijeće u pogledu udobnosti. Grand C4 SpaceTourer vas poziva na putovanje sa vašim voljenim osobama ili prijateljima na kojem ćete doživjeti jedinstvene osjećaje zahvaljujući okretnoj vožnji i opremi koja će se pobrinuti za vašu udobnost u vožnji.

 

PAKET LOUNGE: POTPUNA UDOBNOST LOFTA

Kabina Grand C4 Piccasa je uređena u duhu lofta i nudi ozračje pročišćenog dizajna s mnogo svjetla i materijalima koji doprinose dojmu kvalitete i udobnosti. S obzirom na izvedbu, za ovaj monovolumen je dostupan paket Lounge koji uključuje:

 • masažna prednja sjedala,
 • suvozačevo sjedalo s funkcijom raširena udobnosti koja omogućava vožnju s istegnutim nogama.

Prednja sjedala imaju naslone za glavu Relax sa tri različita podešavanja koja se mogu sa strane prilagoditi da odgovaraju položaju glave. Ništa nismo zaboravili, tako da i svaki stolić na pozadini prednjeg sjedala ima svoju lampicu za čitanje. Paket Lounge je dostupan u kombinaciji s ambijentima Dune Beige i Hype Grey.

TOPLI MATERIJALI

Svim putnicima su dostupni mekani i topli materijali. CITROËN Grand C4 SpaceTourer opremljen je armaturnom pločom s pjenastom oblogom (od materijala slush) i oblogama vrata koje su posebno obrađene kako bi bile mekane na dodir. Tome se pridružuje velik odabir najkvalitetnijih tkanina i kože (ovisno o odabranom ambijentu).

 
 
 

 

MAKSIMALNA PROSTRANOST

Da li vam je potreban veliki prtljažnik? CITROËN Grand C4 SpaceTourer će zadovoljiti sve vaše potrebe u pogledu modularnosti i prostrane unutrašnjosti.

Ako preklopite sjedala u drugom i trećem redu, možete dobiti potpuno ravan pod, a osim toga možete i suvozačevo sjedalo sklopiti u stolić i na taj način dobiti prostor za dugačke predmete (više od 2,5 m). I obrnuto, ako se poveća broj članova vaše porodice, možete jednostavno rasklopiti sjedala koja su sklopljena na podu.

 

ZAPREMINA PRTLJAŽNIKA I PRTLJAŽNA VRATA SA SISTEMOM OTVARANJA SLOBODNIH RUKU

Još jedna važna prednost novog vozila Grand C4 SpaceTourer je njegov prtljažni prostor. Već sam dizajn "sveobuhvatnih" prtljažnih vrata ukazuje na veličinu i izdržljivost. Omogućava jednostavan pristup i od 645 do 704 litara zapremine kada su sjedala u drugom redu pomjerena naprijed do kraja.
Ovaj monovolumen se pobrinuo za inovaciju prtljažnih vrata koja osim automatskog pomicanja ima i sistem otvaranja vrata prtljažnika slobodnih ruku za jednostavno otvaranje kad imamo pune ruke: prtljažna vrata otvorimo i zatvorimo jednostavnim pokretom noge u predjelu senzora koji je smješten ispod zadnjeg odbojnika. To vam omogućava veoma lagan pristup velikom prtljažniku vašeg novog automobila.

 

TEHNOLOŠKA INTELIGENCIJA

Citroën Grand C4 SpaceTourer ima ugrađen nov 7-inčni ekran na dodir s poboljšanim sučeljem i savremenijom tehnologijom ekrana (slično kao pametni telefon posljednje generacije). Ova nova izvedba monovolumena nudi i mogućnost odvojenog upravljanja velikom 12-inčnim ekranom i manjim 7-inčnim ekranom osjetljivim na dodir s obnovljenim sučeljem za navigaciju Connect Nav.

 

CONNECT NAV

Najnoviji navigacijski sistem 3D na dodir povezan u realnom vremenu uz mogućnost povećanja prikaza na ekranu tako što sa dva prsta dodirnete ekran i raširite sliku (kao i kod iPada) bio je dodatno nadograđen, pa će navigacija zahvaljujući ažuriranim kartama biti još jednostavnija. Za jednostavnije upravljanje sučelja na dodir i veću sigurnost u vožnji dostupno je i glasovno prepoznavanje.

 

SISTEMI ZA POMOĆ U VOŽNJI

PRILAGODLJIV TEMPOMAT S FUNKCIJOM STOP

Uređaj pomoću radarskog senzora prepoznaje vozila koja se nalaze ispred i djelovanjem na kočnicu i papučicu gasa automatski održava sigurnosnu razdaljinu koju je vozač prethodno izabrao, sve do zaustavljanja vozila. (Dostupno kod motora BlueHDi 150 S&S EAT6 i ostalih motora bez funkcije Stop.)

UPOZORENJE NA VOZAČEVU NEPAŽNJU

Sistem se odaziva u dvije faze: na prvo zanošenje vozila sistem se odaziva upozorenjem i vozaču prikaže vizualno upozorenje "Budite pažljivi" praćeno zvučnim signalom. Nakon četvrtog zanošenja, sistem će upozoriti vozača glasnijim zvučnim signalom i prikazat će se poruka "Odmorite se". Sistem ne djeluje na upravljanje vozilom, vozač ostaje njegov gospodar.

 
 • UPOZORENJE O NENAMJERNOJ PROMJENI VOZNE TRAKE

  Upozorenje o nenamjernoj promjeni vozne trake pomaže vam da pobijedite pospanost ili samo trenutak nepažnje za volanom. Uz pomoć kamere koja prepoznaje oznake na cesti, sistem popravi smjer vožnje tako da vas upozori odmah čim detektira nenamjernu vožnju preko linije razgraničenja bez uključenog odgovarajućeg pokazivača pravca.

 • AKTIVNI SISTEM ZA NADZOR MRTVOG UGLA

  Sistem aktivira vizualno upozorenje u retrovizoru kada u (lijevom ili desnom) mrtvom uglu detektira prisutnost vozila. Kada je sistem aktiviran popravi pravac vožnje vozila ukoliko se vozač previše približio drugom vozilu.

 • ACTIVE SAFETY
  BRAKE

  To je sistem za naglo kočenje koji omogućava izbjegavanje sudara. Djeluje od brzine 5 km/h i više, a djeluje na nepokretne i pokretne predmete i do određene brzine i na pješake. Ako sistem prepozna opasnost, o tome će upozoriti vozača. Ako vozač ne reagira, sistem će automatski zakočiti.

 • 1
 • 2
 

DIZELSKI MOTORI BlueHDi: BEST IN CLASS!

Zahvaljujući dizelskim motorima BlueHDi je Grand C4 SpaceTourer izuzetno štedljiv monovolumen u pogledu potrošnje goriva i emisija CO2. O tome svjedoči činjenica da je monovolumen «Best in Class» (najbolji u kategoriji) u svom tržišnom razredu s emisijama od 98 g/km CO2 dalje (potrošnja: 3,8 l/100 km) kod motora BlueHDi 120 S&S BVM6.

BENZINSKI MOTORI PureTech

U 2016. godini široka ponuda dopunjena je novim motorom PureTech 130 S&S EAT6. CITROËN Grand C4 SpaceTourer spaja odličan benzinski motor PureTech 130 S&S i efikasan automatski mjenjač EAT6 za bezbrižnu mobilnost.

 

Cjenovnik vozila od 01.03.2022.

*Molimo Vas da nakon otvaranja cjenovnika osvježite memoriju Vašeg preglednika pritiskom na tipku F5 kako bi sistem učitao važeću verziju cjenovnika.

*Redovne cijene vozila po cjenovniku ne uključuju promocijski popust. Za promocijske cijene vozila, obratite se našim ovlaštenim Citroën konesionarima.

Cjenovnik sadrži:

 • Cjenovnik vozila
 • Cjenovnik doplative opreme
 • Cjenovnik produžene garancije

Cijene vozila su izražene u KM sa uračunatim troškovima transporta.
Cijene su informativne i zadržavamo pravo izmjene bez prethodne najave.

Svi naši cjenovnici su kreirani u PDF formatu. Ukoliko na Vašem računaru nemate instaliran Adobe Reader besplatnu verziju možete preuzeti ovdje...