Prodajna mjesta Test vožnja Zatražite ponudu

 • Informacije o modelu
 • Foto galerija
 • Cjenovnik
 • Brošure

SUV IZ KATEGORIJE Ë-UDOBNOSTI

SUV Citroën C5 Aircross Hybrid je naš prvi priključni hibridni model. Ovo je prvi model iz naše ofenzive vozila s niskim emisijama u okviru koje ćemo do 2025. godine dobiti 100 % elektrificirani izbor vozila. SUV Citroën C5 Aircross Hybrid spaja sve prednosti 100-procentnog električnog pogona za svakodnevna putovanja sa svestranošću i dometom koji nudi motor s unutrašnjim izgaranjem za duža putovanja.

 
 
 
 
 

DIZAJN

POSEBNO ESTETSKO USAVRŠENI DETALJI

Citroën C5 Aircross Hybrid održava snažnu, izdržljivu i energičnu građu: to je pravi SUV s nepokolebljivim karakterom. Može biti opremljen dekorativnim dodacima u anodiziranoj plavoj boji (umetak na prednjim odbojnicima i Airbump®) koji su specifični za hibridnu izvedbu. Tome se pridružuju i stilizirani logotipi u obliku slova "H" na oba prednja blatobrana i monogram "Hybrid".

 

INTUITIVNE JEDINICE SUČELJA

U prostranoj putničkoj kabini SUV-a C5 Aircross Hybrid ugrađene su posebne jedinice sučelja:

 • po mjeri podesiva 12,3-inčna digitalna instrument tabla za prikaz svih specifičnih informacija za hibridni pogon: mjerač snage, domet u načinu na električni pogon i u načinu na benzinski pogon, trajanje punjenja, brzina punjenja ili načini vožnje,
 • 8-inčni ekran na dodir preko kojeg se može pristupiti informacijama za vožnju, kao što je na primjer upravljanje protoka energije i statističkih podataka o potrošnji,
 • izborni prekidač načina vožnje: ELECTRIC, HYBRID ili SPORT,
 • samozatamnjujući unutrašnji retrovizor bez okvira s indikatorom vožnje u električnom načinu: zasvijetli plava LED dioda koja ukazuje da vozilo vozi u 100 % električnom načinu.

06

07

08

09

next
prev

 

Ë-UDOBNOST

JOŠ VIŠE UDOBNOSTI U ELEKTRIČNOM NAČINU

C5 Aircross SUV Hybrid koji je u oblasti udobnosti već ionako drugima za uzor dodatno će biti obogaćen programom Citroën Advanced Comfort® sa svim prednostima koje nudi električni motor: nečujna vožnja, tekuća vožnja bez trzanja, trenutna raspoloživost snage i emisije CO2 u vrijednosti 39 g.
SUV C5 Aircross Hybrid naravno zadržava ovjes s progresivnim hidrauličkim graničnicima (‌Progressive Hydraulic Cushions®) koji ublažava i apsorbira sve prepreke i nepravilnosti ceste kako bi putnici imali osjećaj letenja iznad ceste, a ujedno pruža izuzetno ponašanje na cesti i dinamičnost. Novi SUV C5 Aircross Hybrid je opremljen i višetočkovnom zadnjom osovinom koja osigurava ravnotežu i predstavlja posebnost hibridne izvedbe. *Ocijenjene vrijednosti prikazane su samo informativno i još su u fazi dobijanja homologacije WLTP.

 

SJEDALA ADVANCED COMFORT

SUV Citroën C5 Aircross Hybrid je opremljen širokim sjedištima za sjedenje i naslonima. Kombinacija pjenaste gume visoke gustoće u unutrašnjosti i 15 mm debela teksturirana pjenasta obloga na površini garancija je za udobnost, mekoću i podršku pri svakodnevnoj upotrebi. Prednja sjedala, osim grijanja, mogu imati i napredni sistem za višetočkovnu masažu.

NAJMODULARNIJI SUV SVOJE GENERACIJE

SUV C5 Aircross Hybrid zadržava sve prednosti s aspekta modularnosti jer je opremljen sa tri pojedinačna sjedala s hodom 150 mm nazad koja se također mogu podesiti u pet položaja i mogu se u potpunosti preklopiti, čime se dobija ravan pod. Nudi 33 litara unutrašnjih površina za odlaganje i prtljažnik, čija zapremina se kreće u rasponu od 460 do 600 litara.

 

TEHNOLOGIJE

TEHNOLOGIJA POSLJEDNJE GENERACIJE

SUV C5 Aircross Hybrid nudi 20 tehnologija za sigurnost, udobnost u unutrašnjosti i užitke u vožnji.

13

14

15

16

next
prev

 

OSTANITE STALNO POVEZANI

Novi SUV C5 Aircross Hybrid opremljen je s intuitivnim sistemima za povezivanje. Sistem Connect Play se može povezati s aplikacijama Apple Carplay i Android Auto s kojima će vaša putovanja postati još opuštenija i prijatnija. Sistem Connect Nav ne samo da je dobio sve prednosti povezive navigacije (prikaz uvjeta u prometu u realnom vremenu, opasne dionice) već je i posebno prilagođen za hibridni pogon, tako da prikazuje električne stanice za punjenje i područje koje ste prešli u potpuno električnom načinu s obzirom na nivo napunjenosti vašeg akumulatora.

 

NAMJENSKE I INOVATIVNE USLUGE

Connect Assist pruža korisnicima svakodnevnu pomoć, pomoć u nuždi (SOS), a također i potpuno novi sistem kontrole na daljinsko upravljanje s kojim možete vozilo kontrolirati na daljinu preko aplikacije MyCitroën (zaključavanje/otključavanje, programiranje punjenja i prethodnog toplotnog klimatiziranja, uvid u kapacitet akumulatora i broj kilometara koji se mogu prijeći s preostalom količinom goriva, savjeti za eko vožnju, lokacija vozila ...). Pravi osobni asistent iz pametnog telefona!

 

UPOZNAJTE GA PREKO VIDEA!

ZA BEZBRIŽNA PUTOVANJA IZABERITE SUV C5 AIRCROSS HYBRID

Na mapi potražite priključke za punjenje za vašeg SUV-a C5 Aircross Hybrid koji se nalaze u vašoj blizini ili na putu do cilja.

 

Cjenovnik vozila

*Redovne cijene vozila po cjenovniku ne uključuju promocijski popust. Za promocijske cijene vozila, obratite se našim ovlaštenim Citroën konesionarima.

Cjenovnik sadrži:

 • Cjenovnik vozila
 • Cjenovnik doplative opreme
 • Cjenovnik produžene garancije

Cijene vozila su izražene u KM sa uračunatim troškovima transporta.
Cijene su informativne i zadržavamo pravo izmjene bez prethodne najave.

Svi naši cjenovnici su kreirani u PDF formatu. Ukoliko na Vašem računaru nemate instaliran Adobe Reader besplatnu verziju možete preuzeti ovdje...

 

PDF katalozi

 
 

 

Sve naši brošure i katalozi su kreirani u PDF formatu.
Ukoliko na Vašem računaru nemate instaliran Adobe Reader besplatnu verziju možete preuzeti ovdje...