Konceptno vozilo TUBIK

DAJMO NOVI SMISAO PUTOVANJU

U kontekstu kad više ne govorimo o udaljenosti nego o trajanju putovanja, konceptno vozilo TUBIK namjerava dati nov smisao putovanju.

 

SUGESTIVNA SILUETA…

Nadahnjujući se linijama slavnog Citroën TYPE H, od milja nazvanog "TUB", timovi dizajnera CITROEN povezali su nekonvencionalan stil s obradom materijala koji zadovoljava viši stupanj profinjenosti i udobnosti.

Jednakog oblika kao i njegov slavni stariji brat (širina 2,08 m, visina 2,05 m, duljina 4,80 m), TUBIK može primiti do 9 putnika.

 

…OTVOREN PREMA SVIJETU

Lijepe u svojoj jednostavnosti, vanjske površine jedva otkrivaju veliko bezbojno panoramsko staklo.

Dok se vozačeva vrata otvaraju kao krila kukca, bočna vrata kružnim kretanjem oslobađaju cijelu desnu stranu kabine.

 

KABINA U STILU LOUNGEA

TUBIK svojim putnicima nudi kabinu nalik čahuri oblikovanu u najčišćem stilu "loungea", posvećenu opuštanju zahvaljujući brojnim mogućnostima prilagodbe sjedala (poluspuštena, lice u lice...). S TUBIK, putovanje postaje jednako važno kao i odredište.

Boje i materijali

U životnom prostoru putnika, nalik pravoj čahuri oblikovanoj u najčišćem stilu "loungea", susrećemo materijale nadahnute svijetom arhitekture i dizajna interijera: sjedala od filca, nasloni sjedala i obloge vrata od svile te pod od kože.

Vidljivost

Kako biste vidjeli, a da pritom niste viđeni, prozor u arapskom stilu mašrabije i široko bezbojno panoramsko staklo nude putnicima posve novu preglednost, istodobno ih štiteći od vanjskih pogleda.

Modularnost

Putnici mogu prilagođavati položaj tri reda sjedala kako bi se ponudila optimalna udobnost. Srednji se red može pretvoriti u niski stolić, može se sklopiti ispod stražnjeg reda sjedala kako bi se oslobodio prostor od gotovo 2 m² ili se potpuno razvući u naslonjač.

 

KREATIVAN …

Sjedajući za upravljač TUBIK, vozač ulazi u svijet visoke tehnologije oblikovan u potpunosti oko upravljačkog mjesta. Taj prostor, materijaliziran u obliku koji dizajneri CITROEN nazivaju "ciklotron", jednom kružnom kretnjom objedinjuje sjedalo, papučicu, upravljač i kružni head-up display.

 

…TEHNOLOGIJA

Udobno smješten u svojem sjedalu, kapetan "broda" identificira se digitalnim prepoznavanjem.

Oko sebe na head-up displayu i ekranu postavljenom u sredini upravljača ima sve informacije potrebne za vožnju.

Za nadzor nad stražnjim dijelom, na ekranu se prikazuju slike kamere za parkiranje i pogled unatrag.

 

ZAŠTITA OKOLIŠA

Tehnologija Hybrid4

S tehnologijom Hybrid4, TUBIK uspijeva zadržati emisije CO2 na razini klasične limuzine.Potpuno hibridni dizelski pogonski sklop povećava autonomiju vozila i osigurava optimalno prianjanje zahvaljujući pogonu na sva 4 kotača.

Kotači od 22''

TUBIK ima kotače od 22 inča opremljene gumama "tall & narrow" s vrlo niskim otporom kotrljanju, čime se optimira potrošnja goriva.

Hidroaktivan ovjes

TUBIK je opremljen hidroaktivnim ovjesom. On mu omogućava zadržavanje stalne visine od tla zahvaljujući upravljanju visinom školjke u stvarnom vremenu.Automatsko spuštanje na velikoj brzini poboljšava aerodinamiku i sudjeluje u smanjenju potrošnje i emisije CO2.

 

Foto galerija