Konceptno vozilo CITROËN LACOSTE

SPONTAN, OPUŠTEN, PROFINJEN

Pročišćen, jednostavan i opušten, ali istodobno profinjen, konceptni automobil Citroën LACOSTE postavlja nove smjernice u definiciji vozila budućnosti: vozila koja želi ukinuti diktat "uvijek više" koji se katkad nameće u svijetu automobila.

 

DVIJE MARKE, JEDNA VIZIJA

Dvije marke, CITROËN i LACOSTE, jedna zajednička vizija: poticati odvažnost, kreativnost i optimizam.

Nedvojbeno CITROËN, a istodobno tipični Lacoste, pozicioniran na raskrižju automobilskog svijeta te svijeta mode i sporta, taj konceptni automobil stalno koketira s tim različitim svjetovima.

 

SUGESTIVAN STIL

Svijet sporta

Neki detalji upućuju na sportski svijet marke sa znakom krokodila, primjerice reljefni oblici na pokrovu motora. Četvrtastog oblika, izgledaju kao da su izravno preuzeti s teniske mreže.

Boje i materijali

Poput garderobe koja se sastoji od nekoliko vrsta odjeće, modnih dodataka i tkanina, konceptno vozilo Citroën LACOSTE poigrava se s različitim bojama i materijalima, slaveći i uveličavajući susret dviju.

 

UPEČATLJIVA FILOZOFIJA

Brišući sve predrasude o kompaktnim vozilima, konceptno vozilo Citroën LACOSTE jasno i glasno tvrdi da postoje i drugi putovi.

Gleda na putovanje kao na posve novo iskustvo, osjetilnu pustolovinu bez premca za sve putnike, pristupajući životu s dozom lakoće i svježine.

 

Morfologija

Šik u svojoj jednostavnosti, elegantan u svojoj opuštenosti, taj automobil otkriva oblike nekonvencionalnog sportskog automobila: visoka linija karoserije, ispupčeni i dorađeni blatobrani, minimalan prevjes, izbačeni kotači i naplatci obrađeni u stilu loptice za golf.

Otvorenost

Njegova otvorena vanjština privlači pozornost i daje naslutiti iznimne doživljaje u vožnji, istodobno zadržavajući inventivnost i eleganciju kao glavne smjernice.

Proširena stvarnost

Na svoj način automobil ističe vrlo aktualan koncept proširene stvarnosti u čijim okvirima percepcija svijeta poprima novu dimenziju, kao da su osjetila izoštrena.

 

PRIMJERENE PERFORMANSE

S konceptnim vozilom Citroën LACOSTE nema potrebe za motorom velike zapremnine kako biste doživjeli snažne osjećaje.Odabran je elastičan, štedljiv i ekološki trocilindarski motor s dostatnim performansama za pokretanje vozila njegovih dimenzija i mase.Taj motor savršeno odgovara logici vozila koja u prvi plan postavlja nužno i koju slijedi Citroën LACOSTE.

 

DIZAJN PUN POŠTOVANJA

Brižan je prema okolišu zahvaljujući svojem motoru, ali jednako tako i odabranim dizajnerskim rješenjima.

Premda opremljen gumama velikih dimenzija, čini se da je model više u skladu s prirodom nego što joj se suprotstavlja.

Takav pristup ostavlja dojam kao da se vozač igra s elementima kako bi se bolje zabavio.

 

ZABAVNA I PROSTORNA KABINA

Kako bi istaknuo svoj zabavni, a jednostavni i elegantni karakter, u unutrašnjosti prevladavaju tradicionalne boje poput bijele i vrlo tamne plave, razigrane s živim žutim detaljima.

Pristup

Sjesti u unutrašnjost? Ništa lakše. Naime, sprijeda nema vrata nego velik otvor koji naglašava stilski pristup vozilu.

Pretinci

Brojni pretinci olakšavaju život u vozilu. Diskretno su skriveni ispod krajeva armaturne ploče i u dvije klupe. Sjedala su presvučena bijelom pamučnom tkaninom čije tkanje podsjeća na polo majice, ikone marke Lacoste.

 

KREATIVNA TEHNOLOGIJA

Krov u "T"

Konceptno vozilo Citroën LACOSTE nema fiksni krov već strukturu u obliku slova "T". Dragocjena pomoć pri ulasku u vozilo, struktura u " T" ima domišljati sustav pa putnicima nudi samonapuhavajući krov.

Armaturna ploča

Letvica na armaturnoj ploči postaje ekran s velikim pikselima za prikaz informacija o vožnji. Iza tog prividno naivnog izgleda skriva se uporaba najnovijih tehnologija.

Svjetla

Svjetla, stopljena s mornarskoplavom bojom vozila, tako su diskretna da postaju nevidljiva kad su ugašena. Takvo dizajnersko rješenje pretvara rasvjetu u čudesan prizor.

 

Foto galerija