Konceptno vozilo METROPOLIS

KONCEPTNO VOZILO PO MJERI KINE

Citroën METROPOLIS hibridno je konceptno vozilo koje je u cijelosti oblikovao međunarodni tim dizajnera CITROEN u Šangaju. Pravo umjetničko ostvarenje.

 

MOĆNA I VRETENASTA SILUETA

METROPOLIS kombinira glatke površine, zategnute linije, ali i senzualne obline s izražajnim elementima poput prednjeg blatobrana koji na upečatljiv način obilježava moćnu i vretenastu siluetu.

 

SENZUALNE OBLINE I MIŠIĆAVE LINIJE

Spektakularnu i moćnu siluetu krase tečne i profinjene linije čiji se intenzitet mijenja ovisno o svjetlu, otkrivajući tako zamamne obline i pomno razrađene detalje.

Sprijeda

Prednji dio jasno izražava snagu pomno oblikovanom maskom i svjetlima.

Iz profila

S trodijelnim profilom (nezaobilazno u Kini) impozantnog stasa, METROPOLIS zrcali viziju kreativnog i profinjenog luksuza.

Straga

Stražnji dio uspijeva pomiriti širinu i stabilnost, istodobno zadržavajući kompaktan oblik. Svjetla u obliku bumeranga nude originalni pečat i definitivno obilježavaju stražnji kraj METROPOLIS.

 

LUKSUZNA I IZRAŽAJNA UNUTRAŠNJOST

Unutarnji dizajn METROPOLIS nadahnut je oblikom lepeze i tradicionalnih kineskih gudačkih instrumenata, simbola kultiviranog i prosvijećenog čovjeka u Kini.

Sastavljen od preklapajućih slojeva, dizajn stvara efekt dobrodošlice, luksuzno okružje koje ističe bogatstvo izričaja.

 

AVANGARDNE TEHNOLOGIJE

METROPOLIS je opremljen hibridnim plug-in pogonskim sklopom koji mu omogućuje različite načine rada ovisno o situaciji:

Potpuno električni način

Zahvaljujući elektromotoru koji razvija stalnu snagu od 54 KS (40 kW),a u vrhuncima doseže 95 KS (70 kW), potpuno električni način koristi se pri polasku, u gradu, na malim brzinama i usporavanju.

Samo termički način

Samo termički način uključuje se pri postojanoj brzini na cesti ili autocesti kad benzinski motor V6 2,0 l (272 KS) nudi optimalan učinak.

 

FUNKCIJA OVERBOOST

Dva načina rada također se pri ubrzavanju mogu kombinirati radi povećanja snage: do 460 KS u načinu s četiri pogonska kotača, kad to uvjeti prianjanja traže.

ODGOVORNOST I UŽITAK U VOŽNJI

METROPOLIS spaja užitak u vožnji i brigu o okolišu sa znatnim smanjenjem emisija CO2. Njegove su emisije CO2 tako smanjene za više od pet puta, ponajprije zahvaljujući:

  • optimizaciji benzinskog motora
  • upravljanom ručnom mjenjaču sa 7 stupnjeva prijenosa i dvostrukom spojkom
  • hibridnom pogonskom sklopu
  • ili ovjesu Hydractive koji optimira aerodinamiku vozila.
 

Foto galerija