SPACETOURER 4X4 Ë CONCEPT

Novi Citroën SpaceTourer preuzima značajke « Ë » lifestyle kolekcije proizvoda koja se sastoji od jedinstvenih, suvremenih i tehnološki naprednih proizvoda jedinstvenog dizajna. Kombi ima ugrađen 4x4 pogon, zaštitnu opremu i vanjske vizualne elemente, a krasi ga i posebno unutarnje uređenje koje mu daje izgled praktičnog i suvremenog pustolova snažnog dizajna, spremnog za pustolovinu i užitak!

 

VIZUALAN & ENERGIČAN

Taj konceptni automobil spaja ono najbolje iz kombija i SUV-a te u prvi plan stavlja sposobnost prilagođavanja svim terenima.

SpaceTourer 4X4 Ë Concept krase posebne zaštitne obloge sprijeda i straga, kao i krovni nosači u boji mat aluminij. Prepoznatljiv je po logotipu „4X4“ smještenom ispod bočnih vanjskih retrovizora te na vratima prtljažnika, a gume su mu opremljene lancima za snijeg.

SpaceTourer 4X4 Ë Concept obavijen je fluidnim nenametljivim linijama koje odmah ostavljaju dojam dinamike i ravnoteže, a odvažio se i originalnim ruhom naglasiti svoj jedinstven stil. Za snažniji vizualni dojam SpaceTourer 4X4 Ë Concept odlikuje se obradom karoserije u bijeloj boji snažnog tehnološkog karaktera na prednjem kraju i poklopac prtljažnika.

Iz profila i na vratima prtljažnika ukrašen je modernim motivom: vojničkim uzorkom u raznim nijansama sive snažnog tehnološkog karaktera naglašenog nalijepljenim crvenim monogramom. Ta crvena boja podsjeća na obojene elemente na kotačima opremljenima tamnim kromiranim naplatcima od lagane legure 19''.

 

Ë KOLEKCIJA

Ističući sve adute serijske izvedbe, SpaceTourer 4X4 Ë Concept spreman je pratiti sve poklonike dizajna, zadovoljstva i tehnologije u korak s vremenom i na svim terenima. Osim ekskluzivnog i elegantnog dizajna s istim bojama i materijalima, a kao istoimena kolekcija proizvoda, dodatno potvrđuje potpis i stručnost Marke u pogledu udobnosti.

Ë kolekcija su stilski proizvodi koji su ujedno suvremeni i tehnološki napredni, proizvedeni su u ograničenoj seriji, a dobili su naziv prema neobičnom grafemu iz naziva marke CITROËN: „Ë“.

 

TRANSFORMACIJA 4X4

Citroën SpaceTourer 4X4 Ë Concept opremljen je dizelskim motorom BlueHDi 150 S&S s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa te nudi performanse na svim podlogama i vrhunsku udobnost u vožnji neovisno o okolini.

Kako bi se prilagodio intenzivnoj uporabi, opremljen je pogonom na sva četiri kotača na zahtjev. Ovu transformaciju 4x4 (također moguća na serijskoj izvedbi) radi francuski stručnjak za terenska vozila, tvrtka Dangel.

Za još više slobode, ovaj pogon nudi jednake mogućnosti kao pogon 4x4 uz zadržavanje držanje ceste i vozna svojstva te performanse i sigurnosti SpaceTourera. Funkcija All-Road osigurava prianjanje u otežanim uvjetima na cesti.

Sustav blokade stražnje osovine, koje se može aktivirati putem kotačića na komandnoj ploči, omogućuje izlazak iz posebno teških situacija. U XS izvedbi, transformacija 4x4 je još učinkovitija te nudi SpaceToureru još bolje sposobnosti kretanja na teškim podlogama.

Ulaskom na bočna klizna vrata, SpaceTourer 4X4 Ë CONCEPT uvodi putnike u prostranu unutrašnjost i topli ugođaj u kojem svaki ukrasni element je posebno promišljen.

Veliki stakleni krov sa zasebnim zaslonima za sunce ističe vozilo. Personalizacija se prvenstveno odnosi na ploču s instrumentima i presvlake.

Plava, bijela i crvena boja su podsjetnik na grafički svijet inspiriran kolekcijom « Ë ». One profinjeno ističu francusku baštinu i donose novu estetiku.

Sjedala su izrađena mekim i toplim materijalima s bijelom kožom na vrhu naslona i na naslonima za glavu. Ostatak sjedala presvučen je alcantarom sive boje koji stvara upečatljiv vizualni kontrast.

 

MJESTA ZA SVAKOGA

Idealan za obitelj i prijatelje u potrazi za uzbuđenjima, Citroën SpaceTourer 4X4 Ë KONCEPT nudi povišeni položaj za vozača, ugodan ambijent i optimalnu udobnost. Vrlo funkcionalan i gostoljubiv, SpaceTourer ima olakšani pristup prtljažniku zahvaljujući mogućnosti otvaranja stražnjeg stakla i pojednostavljen ulazak u vozilo s dva bočna klizna vrata sa pristupom bez ruku.

Putnici imaju na raspolaganju 74 litara pretinaca, otvorena (u vratima) ili zatvorena (pretinac za rukavice), pametno raspoređenih u putničkom prostoru te dovoljno prostora straga.

U pogledu prostor za utovar, Citroën SpaceTourer 4X4 Ë KONCEPT ima do 2m3 u ovoj konfiguraciji sa 4 mjesta.

 

OTKRIJTE GALERIJU SLIKA SPACETOURER Ë CONCEPT