SPACETOURER RIP CURL KONCEPT

Citroën i Rip Curl nastavljaju sa suradnjom i predstavljaju predmet krajnje mobilnosti. Jedinstveno tumačenje SpaceTourer posvečenog sportovima na otvorenom, SpaceTourer Rip Curl Concept je moderan kombi koji ima povećane mogućnosti zahvaljujući 4x4 preradi od Automobiles Dangel. Za krajnu slobodu, Pössl ga je pretvorio u kamper. Otkrijte SpaceTourer Rip Curl Concept u videu.

 

CITROËN I RIP CURL: ZAJEDNIČKA STRAST ZA AVANTURU

Pri naglom pritisku na papučicu gasa, funkcija "boost" okretnom momentu termičkog motora pridružuje moment električnog motora. HYPNOS tako postiže ubrzanje od 0 do 100 km/h za 9,4 sekunde i udaljenost od 1000 m s hladnim motorom prelazi za 31 sekundu.

EUROPSKA TURNEJA: RIP CURL TOUR BY CITROËN!

HYPNOS ima hidraulički ovjes treće generacije. Osim što nudi visoku razinu udobnosti, ta tehnologija osigurava uzorna vozna svojstva.

 

INSPIRIRAN SVIJETOM SURFA

SpaceTourer Rip Curl Concept usvaja kodove legendarnih kombija surfera, s posebnim dvobojnim vanjskim izgledom. Odabrane nijanse sugeriraju otporno vozilo u skladu s prirodom: tamni gornji dio maslinaste boje, te svijetla bež boja za donji dio.

Neonsko žuta linija ističe vodoravnu liniju vozila i donosi svijetlu nijansu između dvije boje.

Krov koji se podiže, u tamno maslinastoj boji, predstavlja kada je otvoren usklađene materijale: tkanina u boji masline, velika mreža za zaštitu od komaraca sa rubovima neonsko žute boje poput linije koja izdvaja nijanse karoserije.

 

OD SUVREMENOG KOMBIJA DO MODULARNOG KAMPERA

Campster, koji je preradio Pössl na temelju modela SpaceTourer, nudi savršen spoj osobnog i obiteljskog vozila.

Sve je osmišljeno kako bi se od modela SpaceTourer, izvedbe namijenjene kampiranju, razvio pravi „švicarski nož” ili vozilo „sve u jednom”, u kojem je ugodno ponovno se pronaći i napuniti baterije nakon boravka u prirodi.

SpaceTourer u veličini M (srednjoj) postaje višefunkcionalni furgon s krovom koji se može podići, a koji svojim putnicima nudi raznovrsna posebna, funkcionalna i praktična unutarnja uređenja koja omogućuju maksimalno iskorištavanje unutrašnjosti kabine. Opremljen dvama kliznim bočnim vratima s automatskim otvaranjem, u „dnevnoj” konfiguraciji omogućuje ugodno putovanje za sedam osoba .

U „noćnoj” konfiguraciji četiri osobe mogu spavati u unutrašnjosti modela Campster, na dva ležaja za dvije osobe.

Kako bi bio još udobniji tijekom svakodnevnih situacija u automobilu, krov koji se može podići omogućuje oslobađanje dodatne visine do stropa tako da se može stajati uspravno na potpuno prirodan način.

 

IGRA KONTRASTIMA

Unutarnji sklad odgovara vanjskom ruhu. Sjedala u potpunosti odgovaraju temi transverzalnosti prostora, dvobojna su s horizontalnom linijom, čime se ponavlja tema dvobojne karoserije i naglašava dojam prostranosti kabine. Glavni dio sjedala presvučen je elegantnom kožom kaki boje s horizontalnim vezom koji daje rebrasti izgled.

 

MODULARNI PROSTOR KUHINJE I BLAGOVAONICE

Ugrađena kuhinjica sa štednjakom, sudoperom i pretincima omogućuje jednostavnu pripremu obroka, baš kao kod kuće. Postavljen uz kuhinjicu, a nasuprot stražnjoj klupi, veliki sklopivi klizni stol omogućuje putnicima ugodno sjedenje dok uživaju u obrocima.

MNOGOBROJNI PRETINCI ZA IZLAGANJE

Osim prtljažnika u koji se potpuno sigurno mogu spremiti i najveći komadi prtljage, mnogi zatvoreni pretinci za odlaganje nalaze se uz sjedala, ležajeve i prtljažnik, za odlaganje i pospremanje predmeta za svakodnevnu uporabu.

 
 

UGODAN PROSTOR ZA NOĆENJE

SpaceTourer Rip Curl Concept uspio je u podvigu ugradnje dva prostora za spavanje za četiri osobe. Stražnja se klupa sklapa u ravnu površinu bez ikakvih udubina ili izbočina zahvaljujući nadmadracu, čime se dobiva pravi, udobni ležaj za dvije osobe i to unutar kabine.

Drugi prostor za spavanje dviju osoba sakriven je u krovu koji se može podići. Naime, podizanjem krovnog poklopca oslobađa se madrac na krovu te se time stvara jedan od najudobnijih ležajeva izvan kabine.

 

KOMBI SPREMAN ZA SVE CESTE

ISKUSTVO VOŽNJE KAO POZIV NA PUTOVANJE

Vozačevo mjesto modela SpaceTourer Rip Curl Concept u potpunosti je preuzeto iz serijskog modela SpaceTourer, sa svim njegovim prednostima. Opremljen svim najnovijim korisnim tehnologijama za pomoć u vožnji i za povezivost, usavršen je u pogledu sigurnosti i lakoće upotrebe, bilo u vožnji ili u manevriranju.

ISTINSKE ALL-ROAD MOGUĆNOSTI

SpaceTourer Rip Curl Concept nudi mogućnost performansi na svim terenima i udobnost u vožnji na najvišoj razini, neovisno o okolini. Kako bi se prilagodio intenzivnoj uporabi, opremljen je pogonom na sva četiri kotača na zahtjev i povišenim podvozjem u odnosu na serijsku izvedbu.

 
 

KOMBI PO MJERI OVE OBITELJI SURFERA: OBITELJ TURNER

Obitelj Turner iz Velike Britanije potpuno je drugačija od drugih, čine je otac Lewis koji ima 48 godina i kći Ellie, koja je petnaestogodišnjakinja. Od najranije dobi Ellie je pokazivala iznimnu nadarenost za surfanje. Stoga je posve prirodno slijedila svojeg oca, koji joj je postao trener, kao i brata diljem najljepših svjetskih mjesta za surfanje. Sadašnja je prvakinja Ujedinjene Kraljevine u surfanju, te druga po redu u poretku mladih profesionalnih surferica Europe. Ellie i Lewis doživjeli su nezaboravno iskustvo putujući automobilom SpaceTourer Rip Curl Concept.