CITROËN E-MEHARI - COURRÈGES DIZAJN

 

Citroën predstavlja E-MEHARI koncept "styled by Courrèges" na Geneva MotorShowu 2016. 100% električni konvertibilni automobil, napunjen za pozitivnu energiju.

 

CITROËN DIZAJN & MAISON COURRÈGES

Citroën E-MEHARI, kojeg je dizajnirao Courrèges, je susret dviju vizionarskih i ikonskih francuskih marki: Citroën i Maison Courrèges. Gotovo 50 godina nakon pokretanja Meharija u svibnju 1968., E-MEHARI je ponovno predstavljen u prosincu 2015. E-MEHARI je 100% električni četverosjed, zabavnog i modernog dizajna koji utjelovljuje kreativnost, slobode i optimizam, baš kao pravi Citroën.

Dva kreativna svemira, bliska i komplementarna u povijesti, pišu novu stranicu - koncept Citroën E-MEHARI "styled by Courrèges".

 

BIJELA JE NOVA CRNA

Izazov suvremenog dizajna? Kombinirajući ljepotu, praktičnost i stil. Obje marke izražavaju svoju želju da izume nove oblike, s novim materijalima, istovremeno tražeći inspiracuju iz stvarnog života, sreće i poezije.

INSTRUMENTALNA PLOČA

Narančasta boja u obliku šavova unosi dozu veselja u unutrašnjost automobila duž volana i instrumentalne ploče.

BIJELA KOŽA

Vrhunska koža bijele boje pokriva unutrašnjost vozila, instrumentalnu ploču i sjedala.

KOTAČI

Bijela boja krasi karoseriju automobila kao i kotače. Na kotačima osim bijele boje, nalazi se i narančasta kako bi dodatno istaknula veseli dizajn automobila.

 

PROSTOR ZA POHRANU

Stražnja vrata pružaju jednostavan pristup prtljažniku koji ima ekskluzivni raspon prtljage s 3 nosača u bijeloj koži i svijetlim vinilnim šavovima u potpunom skladu s duhom vozila.

DOOR HANDLES

Ručke su u kombinaciji bijele i narančaste boje, čime se osigurava konzistentnost s unutrašnjosti automobila i instrumentalnom pločom.

 

Konceptni automobil Citroën E-MEHARI kojeg je dizajnirao Courrèges je 100% električni automobil. Uključuje LMP® baterije (litij metalni polimer) koje omogućuju vožnju brzinom od 110 km/h. Baterije se pune 8 sati na 16A posebnim objektima ili 13 sati s kućnim utičnicama. Jedinstven, koncept "Citroën E-MEHARI" kojeg dizajnira Courrèges nudi besprijekoran osjećaj slobode ... vožnju sa stilom i vjetrom u kosi.