Prodajna mjesta Test vožnja Zatražite ponudu

 • Informacije o modelu
 • Cjenovnik
 • Foto galerija
 • Melodija komfora
 • Brošure

NOVI CITROËN C4 CACTUS

Citroën predstavlja javnosti svoju najnoviju kompaktnu limuzinu C4 Cactus sa petoro vrata. S ovom radikalnom promjenom C4 Cactus će preuzeti zapovjedi svog automobilskog segmenta s aspekta tehnologija i motora, a istovremeno će zbog svojih jedinstvenih karakterističnih poteza i udobnosti još uvijek u velikoj mjeri odstupati od konkurenata. Novi C4 Cactus, koji je opremljen ovjesom s progresivnim hidrauličnim graničnicima i sjedalima Advanced Comfort, je ultra udobna limuzina sa petoro vrata koja će u prvom kvartalu 2018. prouzrokovati veliki preokret na tržištu. OTVORENE NARUDŽBE

POGLEDAJTE VIDEO SNIMKU!

 

DIZAJN SPOLJAŠNOSTI

Novi Citroën C4 Cactus će u segment kompaktnih limuzina sa petoro vrata unijeti vjetar svježine i originalnosti. Odlikuje se pročišćenim i monolitnim oblikom karoserije na kojoj su ispostavljeni grafički elementi karakteristični za marku Citroën koji naglašavaju tekuće linije karoserije, kao što su na primjer zaštite Airbump® na donjem dijelu vrata, neprekinuta staklena površina i lebdeći krov, a također i prednji dio u dva nivoa i svjetlosni potpis sa 3D učinkom odnosno široki svjetlosni potpis s LED diodama sa 3D učinkom na zadnjem dijelu. 

Novi C4 Cactus nudi 31 kombinacija za individualizaciju spoljašnjosti sa devet boja karoserije i četiri paketa u boji koji sadrže elegantne dodatke u bojama.
 

GENEZA NOVOG CITROËNA C4 CACTUS

 
 
 
 
 

JEDINSTVENI KARAKTERISTIČNI POTEZI I ODVAŽAN KARAKTER

Novi Citroën C4 Cactus predstavlja nam se s modernim i pročišćenim dizajnom i upadljivim grafičkim elementima koji odlikuju njegove jedinstvene karakterne linije:

 • lebdeći krov zahvaljujući 360-stupanjskoj povezanosti staklenih površina,
 • prelijevajući profil kojeg naglašavaju nove tanje zaštite Airbump® na donjim dijelovima vrata i zaštite na blatobranskim koševima za bolju dinamičnost i optimalnu zaštitu posebno u urbanim središtima.

Kompaktne gabaritne dimenzije i veliki međuosovinski razmak osiguravaju dinamičnost i okretljivost, kako u gradu tako i na otvorenoj cesti, a također i obilje prostora u unutrašnjosti za sve putnike.

Obnovljen i širi prednji dio ima nova dnevna LED svjetla koja su ugrađena u produžetku logotipa dvostruke strelice i zaobljeno se rasprostiru duž cijele širine vozila, zaobljene prednje farove koje krase umetci u svjetlećoj crnoj boji i odbojnik u boji karoserije s bočnim zračnim otvorima za još više dinamičnosti.

Zadnji dio ponosno odražava limuzinski karakter vozila preko prtljažnih vrata s mekanim i pročišćenim linijama u boji karoserije koje naglašavaju nova zadnja LED svjetla sa 3D učinkom koja imaju do detalja usavršen i dorađen oblik i na izgled raširuju vozilo i nadahnjuju ga modernijim izgledom.

 

INDIVIDUALIZACIJA IZGLEDA I ELEGANCIJA

Novi C4 Cactus nudi 31 kombinacija za individualizaciju spoljašnjosti:

 • sa devet boja karoserije,
 • četiri paketa u boji koji sadrže elegantne dodatke u bojama: Glossy Black, Silver Chrome, Anodised White i Anodised Deep Red.

Promišljeno odmjereni dodaci u boji stvaraju kontrast s karoserijom i sofisticirano naglašavaju zaštite Airbump® na donjim dijelovima prednjih vrata i donji dio prednjeg odbojnika.

S aluminijskim felgama, koje su dostupne u različitim bojama, a za određene izvedbe i s dijamantnom obradom, ponuđeno nam je još više mogućnosti za individualizaciju izgleda.

 

1 LIMUZINA SA PETORO VRATA, 5 KOMBINACIJA UNUTRAŠNJOSTI

Korišteni materijali u putničkom prostoru su prijatni na izgled i dodir, što posebno važi za oblogu armaturne ploče od mekanog teksturiranog materijala koji se slaže sa sjedalima. Za novo vozilo C4 Cactus je prema izboru dostupno pet elegantnih i toplih kombinacija unutrašnjosti s kojima možemo prilagoditi putnički prostor svom izgledu:

HYPE RED

Kombinacija unutrašnjosti Hype Red je isto tako ekskluzivno visoko cjenovnog izgleda sa sjedalima u napa koži Beige i tkanini Beige, ukrasnom trakom od alcantare u tamno crvenoj boji na gornjem dijelu naslona, armaturnom pločom tamno crvene boje i naslonima za ruke i pojasevima na vratima u bež boji, kao i sa pretincem za sitnice Top Box.

HYPE GREY

Kombinacija unutrašnjosti Hype Grey izražava eleganciju visoke klase sa sjedalima u zrnastoj koži Black, armaturnom pločom sive boje i naslonima za ruke i pojasevima na vratima u sivoj boji, kao i sa pretincem za sitnice Top Box.

WILD GREY

Kombinacija unutrašnjosti Wild Grey izražava puno vitalnosti i dinamičnosti sa sjedalima u tkanini Silica Grey, ukrasnom trakom svjetlo sive boje na gornjem dijelu naslona, armaturnom pločom sive boje i naslonima za ruke i pojasevima na vratima u sivoj boji, kao i sa pretincem za sitnice Top Box.

METROPOLITAN RED

Kombinacija unutrašnjosti Metropolitan Red pročišćenog i elegantnog izgleda daje prednost prostranosti sa sjedalima u tkanini Silica Beige, ukrasnom trakom tamno crvene boje na gornjem dijelu naslona, armaturnom pločom tamno crvene boje i naslonima za ruke i pojasevima na vratima u bež boji, kao i sa pretincem za sitnice Top Box.

SERIJSKA

Serijska kombinacija unutrašnjosti za koju su karakteristične pročišćene i umirene linije spaja sjedala u tkanini Mica Grey, armaturnu ploču sive boje i pojaseve na vratima u sivoj boji.

 

CITROËN ADVANCED COMFORT®

Citroën koji je uvijek vjeran svojim genima neprestano razvija nove inovacije za povećanje udobnosti u automobilu. Novi Citroën C4 Cactus će donijeti udobnost novih dimenzija. U Evropi će kao prvi uvesti ovjes s progresivnim hidrauličnim graničnicima (Progressive Hydraulic Cushions™ - PHC) koji široj javnosti daju pristup učinku letećeg tepiha i premijerno na svijetu sjedala Advanced Comfort koja pružaju do sada još neviđenu razinu udobnosti za sjedenje i vožnju. Novi C4 Cactus, koji se odlikuje jedinstvenim dizajnom, je ultra udobna limuzina sa petoro vrata koja će prouzrokovati veliki preokret na tržištu kompaktnih vozila.

 

OVJES S PROGRESIVNIM HIDRAULIČNIM GRANIČNICIMA™

Ovjes s progresivnim hidrauličnim graničnicima ublažava i apsorbira veće deformacije i također manje nepravilnosti na putu kako bi putnici imali osjećaj letenja iznad ceste, pružajući pri tom izvanrednu dinamičnost i ponašanje na cesti. Princip djelovanja ovog sistema je potpuno jednostavan. Dok klasični ovjes čine amortizer, opruga i mehanički graničnik, ovjes kojeg je razvio Citroën ima i dodatna dva hidraulična graničnika, jednog za rastezanje i drugog za kompresiju.

 

SJEDALA ADVANCED COMFORT

Inovativni dizajn koji spaja pjenastu gumu visoke gustoće na sredini sjedala i teksturiranu pjenastu oblogu na površini je garancija za stalnu mekoću i dobru podlogu sjedišta.

U kombinaciji sa širokim i vizualno udobnim sjedalima, dizajn nudi osjećaj udobnosti kojeg ćete znati cijeniti na kratkim i dugim putovanjima. * Oprema je dostupna uz doplatu.

 

NOVI CITROËN C4 CACTUS Advanced Comfort (animirano)

 

ZASTAKLJENI PANORAMSKI KROV S VISOKOM TOPLOTNOM ZAŠTITOM

Zahvaljujući panoramskom staklenom krovu, novi Citroën C4 Cactus nudi uvijek dovoljno svjetlosti u putničkom prostoru i svim putnicima pruža ugodan osjećaj prostranosti i pobrinut će se za dobro raspoloženje. Krov je izrađen od tehnološko naprednog stakla s visoko toplotnom zaštitom koja omogućava prolazak svjetlosti bez opasnosti od bliještanja, blokira toplotu i pruža zaštitu od UV zračenja. Zahvaljujući ovoj tehnologiji nije bilo potrebno ugrađivanje sjenila u vozilo, a nudi iste akustičke i toplotne učinkovitosti kao i klasičan krov.

ZVUČNA IZOLACIJA

Zvučna izolacija je jedan od neophodno potrebnih elemenata udobnosti u vožnji. Za novo vozilo C4 Cactus je bila sprovedena produbljena studija o akustici: deblja stakla, uokvirena zadnja stakla, brtve oko svih dijelova koji se otvaraju, zvučno izolirano vjetrobransko staklo, dodatni materijal na pregradnoj stijeni putničkog prostora i na podu. Novi C4 Cactus nudi putnicima optimiziranu izolaciju od ceste.

 

EFIKASNA I MAŠTOVITA MJESTA ZA ODLAGANJE

Novi Citroën C4 Cactus je opremljen brojnim maštovitim i funkcionalnim mjestima za odlaganje, koja su prigodno raspoređena po cijelom putničkom prostoru: mjesto za odlaganje gdje možemo odložiti svoj telefon u neposrednoj blizini priključka USB.

Prtljažnik je nadasve prostran zbog svog uglastog oblika koji olakšava utovar bilo kakvih predmeta i uz povezanost sa zadnjom klupom za sjedenje djeljivom u omjeru 1/3 – 2/3 nudi čak 358 litara zapremine koju je moguće nakon preklapanja klupe za sjedenje raširiti sve do 1170 litara.

U predjelu armaturne ploče nalazi se veliki pretinac za sitnice s poklopcem Top Box i to naspram suvozača na dohvat ruke vozaču, a također i veliko mjesto za odlaganje s protivkliznom oblogom koje se nalazi u donjem dijelu na suvozačevoj strani.

 

TEHNOLOGIJE
ZA BEZBRIŽNE DOŽIVLJAJE NA CESTI

Novi Citroën C4 Cactus nudi sisteme za pomoć u vožnji koji nam u svakodnevnom životu pružaju osjećaj sigurnosti i bezbrižnosti, pomažu u nadvladavanju pospanosti odnosno trenutke nepažnje za volanom i upozoravaju nas na opasnost od prometnih nesreća.

Svojim putnicima nudi tri tehnologije za povezivanje koje će putnicima omogućiti uspostavljanje veze između digitalnog svijeta i vozila. Ostanite povezani, razmjenjujte informacije, pretražujte po internetu i priuštite si opuštanje zahvaljujući tehnologiji Citroën Connect Nav, funkcije Mirror Screen s protokolima Android Auto, Apple Car Play™ i MirrorLink® i sistemu Citroën Connect Box.

 
 

Active Safety Brake

Smanjuje opasnost od sudara s prednje strane putem automatskog kočenja umjesto vozača, kada brzina premaši 5 km/h.

Upozorenje na vozačevu nepažnju

Upozori vozača kad mu padne pažnja putem utvrđivanja odstupanja u smjeru vožnje uzimajući u obzir podne oznake na brzim cestama pri brzini iznad 65 km/h.

 

POVEZLJIVOST I INTUITIVNOST

Mirror Screen

Mirror Screen sa protokolima Android Auto, Apple CarPlay™ i MirrorLink®. Funkcija Mirror Screen putem USB veze pruža mogućnost dvostrukog prikaza na ekranu na dodir novog Citroëna C4 Cactus odnosno mogućnost da se na njega prenese prikaz s kompatibilnog pametnog telefona. Osim toga, omogućava vam i listanje multimedijskih sadržaja kao i neposredno i jednostavno upravljanje pametnim telefonom i kompatibilnim aplikacijama preko ekrana na dodir. Ovisno o priključenom pametnom telefonu, kompatibilne aplikacije se mogu upravljati i glasom zahvaljujući sistemu za prepoznavanje govora. Mirror Screen djeluje s tehnologijama Apple CarPlay™, Android Auto i MirrorLink®.

CITROËN Connect Nav

Povezivi navigacijski sistem 3D djeluje u vezi sa 7-inčnim ekranom na dodir s kapacitativnom tehnologijom i opremljen je funkcijom glasovnog prepoznavanja za upravljanje funkcijama navigacije, telefona i medijskih uređaja bez skretanja pogleda s ceste. Navigacijski sistem nove generacije djeluje u vezi s povezivim uslugama kao što je TomTom Traffic koji posreduje prometne informacije u realnom vremenu, lokaciju i cijene benzinskih servisa i parkirališta, informacije o vremenskoj prognozi a također i potraži lokalne interesne točke i opasne dijelove ceste.

CITROËN Connect Box

Usluge za poziv u nuždi i poziv automobilske asistencije s geolokacijom vozila. U slučaju prometne nesreće ili u bilo kojoj drugoj situaciji kada se pokaže potreba za brzom intervencijom, usluga obavještava nadležne intervencijske službe i to automatski ili kad putnik vozila pritisne na taster «SOS». Za ovu besplatnu uslugu, koja je dostupna 24 sata dnevno, svaki dan u tjednu, nije potrebno sklapanje nikakvog pretplatničkog odnosa. S obzirom da želimo našim klijentima ponuditi još udobniju i bezbrižniju vožnju, mogu kontaktirati call centar za pomoć i dugim pritiskom na taster "dvostruke strelice".

 

MOTORI
EKO UČINKOVITOST I UŽICI U VOŽNJI

Reagiranje, ubrzanja, ubrzavanja i užici v vožnji su još snažniji zahvaljujući spajanju lake i učinkovite konstrukcijske osnove i motorima posljednje generacije s najsavremenijim tehnologijama. Benzinski motori posljednje generacije PureTech koji su izabrani za motor godine i dizelski motori BlueHDi odgovaraju evropskom zakonodavstvu Euro 6 usmjereni u smanjenje emisija dušikovih oksida NOX i smanjenje potrošnje goriva.

Mjenjač EAT6 u kombinaciji s motorom PureTech 110 S&S omogućuje brže mijenjanje brzina, a istovremeno s tim pruža nesmetano i udobno korištenje na vrhunskom nivou. Novi Citroën C4 Cactus je dostupan i s motorom PureTech 130 S&S BVM6.

Cjenovnik vozila

*Redovne cijene vozila po cjenovniku ne uključuju promocijski popust. Za promocijske cijene vozila, obratite se našim ovlaštenim Citroën konesionarima.

Cjenovnik sadrži:

 • Cjenovnik vozila
 • Cjenovnik doplative opreme
 • Cjenovnik produžene garancije

Cijene vozila su izražene u KM sa uračunatim troškovima transporta.
Cijene su informativne i zadržavamo pravo izmjene bez prethodne najave.

Svi naši cjenovnici su kreirani u PDF formatu. Ukoliko na Vašem računaru nemate instaliran Adobe Reader besplatnu verziju možete preuzeti ovdje...

 

Melodija komfora pomoću naprednog ovjesa

Držimo se elegancije i snalažljivog karaktera Citroëna C4 Cactus, nove kombilimuzine, i vanjske faktore na cesti okrećemo u svoju korist. Tamo gdje nema udobnijeg puta, pomaže nam napredna tehnologija. Rad ovjesa i udobna vožnja Citroënom C4 Cactus, novom kombilimuzinom, stvaraju pravu pravcatu melodiju komfora koju je u note pretvorio vrhunski mladi kompozitor. Čak i najšupljija cesta znači udobnu vožnju zahvaljujući novoj naprednoj tehnologiji hidrauličnog ovjesa koji smanjuje vibracije. Upravo ta udobna vožnja koja stvara osjećaj lebdenja nad cestom je bila njegova inspiracija za melodiju, koju je umjetnički obradio i pretvorio u notaciju. Ovako zvuči komfor vožnje sa Citroënom C4 Cactus, novom kombilimuzinom.

Vibracije i drmanje zbog rupa i pukotina na domaćim cestama još nikad nisu zvučali ovako udobno. Nevidljivi efekt ovjesa sa progresivnim hidrauličnim graničnicima (Progressive Hydraulic Cushions™) ublažava noćnu moru oronulih puteva i pretvara je u pravu melodiju komfora. Princip rada sistema kojeg je razvio Citroën se razlikuje od klasičnog ovjesa u tome što je ovaj zasnovan na progresivnim hidrauličnim graničnicima koji djeluju dvostepeno. Novo djelovanje ublažava i apsorbuje deformacije istrošenih asfaltnih puteva te stvara osjećaj lebdenja nad cestom.

Doživite udobnost kombilimuzine i uživajte u melodiji komfora.

Test vožnja

PDF katalozi

 

 

Sve naši brošure i katalozi su kreirani u PDF formatu.
Ukoliko na Vašem računaru nemate instaliran Adobe Reader besplatnu verziju možete preuzeti ovdje...