00 topProdajna mjesta Test vožnja Zatražite ponudu

 • Informacije o HYBRID modelu
 • Informacije o modelu
 • Cjenovnik
 • Foto galerija
 • Brošure

NOVI CITROËN C5 X HYBRID

ELEKTRIČNA ENERGIJA ZA SVAKI DAN I UNUTRAŠNJE IZGARANJE KADA JE POTREBNO

Osim benzinske izvedbe, za C5 X je dostupna i priključno hibridna izvedba koja je prikladna za sve vrste upotrebe, za svakodnevni život i za neočekivane situacije, bez ograničenja i za potpuno slobodnu upotrebu. Novi Citroën C5 X Hybrid utjelovljuje tehnološki naprednu i modernu električnu mobilnost za udobnu i svestranu upotrebu: mobilnost u klasi ë-udobnosti.

 

DO 55 KILOMETARA ELEKTRIČNOG DOMETA

Novi Citroën C5 X Hybrid je prikladan za većinu svakodnevnih putovanja. U električnom načinu pruža:

 • od 54 do 55 kilometara dometa (ovisno o opcijskoj opremi vozila i stvarnih uvjeta upotrebe);
 • nečujnu vožnju do brzine 135 km/h;
 • ekološki prihvatljivu vožnju sa 0 grama emisija CO2 na kilometar.
 • Garancija na bateriju novog Citroëna C5 X Hybrid važi 8 godina odnosno 160.000 kilometara za 70 % kapaciteta napunjenosti.

100 % UČINKOVITA
VOŽNJA

Jednostavna, dinamička i istovremeno bezbrižna hibridna vožnja bez ikakvih smetnji:

 • Motor s unutrašnjim izgaranjem sa 180 konjskih snaga i električni motor sa 81,2 kW (110 KS) zajedno razvijaju 225 konjskih snaga i 360 Nm kombiniranog okretnog momenta.
 • Četiri načina vožnje: Electric, Hybride, Confort i Sport.
 • Potrošnja goriva od 1,3 l/100 km dalje i 29 grama emisija CO2 na kilometar prema testnom postupku WLTP.
 • Optimalna potrošnja goriva zahvaljujući svakodnevnom punjenju.
 • Način Brake koji tokom faza usporavanja i kočenja aktivira generiranje energije za potrebe punjenja baterije.

JEDNOSTAVNO I PRAKTIČNO SVAKODNEVNO PUNJENJE

Za punjenje vašeg novog Citroëna C5 X Hybrid na raspolaganju imate brojna rješenja:

 • Wallbox: Opcijskim kablom načina 3 možete na stanici Wallbox bateriju napuniti od 0 do 100 % za 3 sata i 25 minuta ili čak za 1 sat i 40 minuta s ugrađenim punjačem 7,4 kW koji je dostupan između opcija.
 • Utičnica tipa Green’Up: Baterija se napuni za 3 sati 55 minuta s kablom načina 2 za ubrzano punjenje koji je dostupan iz doplatu.
 • Standardna utičnica: Baterija se s kablom načina 2 koji je dostupan serijski napuni do 100 % za 7 sati 5 minuta odnosno tokom noći.

Stanice za punjenje sa 100 kW nisu prikladne za novi Citroën C5 X Hybrid.

 

Ë-UDOBNOST PRIKLJUČNOG HIBRIDA

ZADOVOLJSTVO U VOŽNJI

Nečujno djelovanje, bez vibracija, usavršena zvučna izolacija od ceste i spoljašnjeg svijeta, posebno zahvaljujući višeslojnim prednjim i zadnjim staklima: u unutrašnjosti novog Citroëna C5 X Hybrid iskustva u vožnji dostižu potpuno novu dimenziju udobnosti i nečujnog djelovanja. Motori kombiniraju svoje snage kako bi osigurali izuzetno tekuće kretanje vozila. Brz i efikasan elektrificirani automatski mjenjač ë-EAT8 omogućuje izuzetno tekuću i udobnu vožnju zahvaljujući raspoloživom okretnom momentu.
 

DOMET | GLAVNI FAKTORI KOJI UTJEČU NA DOMET VAŠEG VOZILA

BRZINA

Pri brzini od 130 km/h domet novog Citroëna C5 X Hybrid je za polovinu manji od homologiranog dometa po testnom postupku WLTP.

TEMPERATURA

Na domet vozila utječu vremenski uvjeti i njihove posljedice (zagrijevanje ili hlađenje putničkog prostora).

STIL VOŽNJE

Sa mekanom vožnjom bez naglog ubrzavanja možete optimalno povećati domet baterije vašeg novog Citroëna C5 X Hybrid.

TERET KOJI SE PREVOZI

Prtljag na krovu odnosno velika masa tereta utječu na potrošnju goriva vašeg vozila.

 

JEDNOSTAVNO PUNJENJE

Novi Citroën C5 X Hybrid ističe se zbog izuzetno jednostavnog punjenja:
 • Kablovi za punjenje su smješteni u posebnom prostoru u podu prtljažnika.
 • Na poklopcu priključka za punjenje koji se nalazi na zadnjem lijevom dijelu vozila nalazi se svjetleća dioda koja omogućuje korisniku praćenje postupka punjenja, što se također može vidjeti daljinski u aplikaciji My Citroën.
 • Kada je u toku vožnje uključen električni način vožnje, ispod samozatamnjujućeg retrovizora zasvijetli lampica upozorenja koja je dobro vidljiva izvana, tako da je vozilo vidljivo u prometu posebno u urbanim središtima sa ograničenim pristupom.
 • Na ekranu na dodir ili u aplikaciji My Citroën možete vremenski odgoditi početak punjenja i tako na primjer koristiti pogodnosti jeftinijih tarifa.
 

RJEŠENJA ZA PUNJENJE

"Ovisno o vašim potrebama dostupne su vam brojne mogućnosti za punjenje vašeg novog Citroëna C5 X Hybrid u gradu ili kod kuće:
 • Wallbox: Opcijskim kablom načina 3 možete na stanici Wallbox bateriju napuniti od 0 do 100 % za 3 sata i 25 minuta (16 A) ili čak za 1 sat i 40 minuta (32 A) s ugrađenim punjačem 7,4 kW koji je dostupan između opcija. Wallbox je dostupan na javnim mjestima i nekim parkiralištima, a možete ga postaviti i kod kuće.
 • Ubrzana utičnica 14 A tipa Green’Up: Baterija se napuni za 3 sati 55 minuta s kablom načina 2 za ubrzano punjenje koji je dostupan iz doplatu.
 • Standardna utičnica u domaćinstvu 8 A: Baterija se s kablom načina 2 koji je dostupan serijski napuni do 100 % za 7 sati 5 minuta.
Citroën je dogovorio partnersku saradnju s poduzećima koja vam mogu ponuditi najprikladnije rješenje za montažu stanice za punjenje Wallbox: GIA SERVIS. Time vam osiguravamo da će vaša instalacija biti kvalitetna i cjenovno povoljna, čime ćete ispunjavati kriteriju opravdanosti. Obratite se ovlaštenom prodavaču CITROËN za više informacija o mogućnostima instalacije.
 

ČETIRI NAČINA VOŽNJE

"Izbornikom na središnjoj konzoli možete odabrati jedan od načina vožnje: Electric, Hybride, Confort ili Sport. Upravljanje aktivnog ovjesa Citroën Advanced Comfort® se stalno prilagođava svakom načinu vožnje.
 • Electric: Vozilo pruža do 55 kilometara dometa što je potpuno dovoljno za većinu svakodnevnih putovanja korisnika. Svi ovi kilometri se mogu prijeći bez potrošnje goriva.
 • Hybride: Upravljanje električnim motorom i motorom s unutrašnjim izgaranjem odvija se automatski, čime se obezbjeđuje optimalna učinkovitost.
 • Confort: Udoban način vožnje zasnovan na hibridnom načinu nudi još više mekoće zahvaljujući aktivnom ovjesu Citroën Advanced Comfort®.
 • Sport: C5 X Hybrid pruža dinamičke performanse pomoću električnog motora koji povećava snagu motora s unutrašnjim izgaranjem, tako da zajedno razvijaju 225 konjskih snaga. Aktivni ovjes Citroën Advanced Comfort® je u tom slučaju tvrđi zbog stabilnijeg ponašanja na cesti.
 

PRIKLJUČNI HIBRIDNI MOTOR
8-STUPANJSKI AUTOMATSKI MJENJAČ

Novi C5 X Hybrid je prikladan za sve vrste upotrebe, jer spaja sve prednosti 100-procentnog električnog pogona koji na svakodnevnim putovanjima omogućuje motor snage 81,2 kW, sa raznovrsnošću i dometom koji nudi motor PureTech 180 Stop & Start Euro 6.3 s unutrašnjim izgaranjem za duža putovanja.
Elektrificirani automatski mjenjač ë-EAT8 pruža tekuću i udobnu vožnju zahvaljujući trenutno raspoloživom okretnom momentu (360 Nm).
 

INTUITIVNO SUČELJE

next
prev

Priključna hibridna izvedba Citroëna C5 X opremljena je posebnim ekranima za vožnju u električnom načinu:
 • Na digitalnoj instrument tabli moguće je prikazati nivo napunjenosti ili domet, a može se pristupiti i indikatoru snage i protoku energije.
 • Na ekranu na dodir prikazuju se stanje djelovanja sistema, podešavanje vremenski odgođenog punjenja baterije i prethodnog klimatiziranja putničkog prostora odnosno i konfiguracija funkcije e-save koja sačuva rezervnu količinu električne energije za 100 % električnu vožnju. Dok se C5 X Hybrid puni, na ekranu se, između ostalog, prikazuje preostalo vrijeme punjenja do potpune napunjenosti.
 

NOVI CITROËN C5 X

ODVAŽNOST I TEHNOLOGIJA ZA BEZBRIŽNA PUTOVANJA

NARUDŽBE OTVORENE

U novom Citroënu C5 X prepliću se elegancija limuzine s petoro vrata, dinamika karavana i uzdignut položaj sportsko terenskog vozila. Vozilo zaista pruža bezbrižnu vožnju zahvaljujući programu Citroën Advanced Comfort® i putničkom prostoru na nivou pravog lounge salona. Za jednostavniji boravak, novi Citroën C5 X je opremljen vrhunskim tehnologijama za poluautomatsku vožnju i novim komunikacijskim sučeljem na 12-inčnom ekranu na dodir HD sa glasovnim prepoznavanjem. Novi Citroën C5 X je dostupan u priključno hibridnoj i benzinskoj izvedbi. Po vašem izboru!

UPOZNAJTE NOVI CITROËN C5 X I C5 X HYBRID NA VIDEO SNIMKU.

 
 

TEKUĆE I AERODINAMIČKE LINIJE

ELEGANCIJA I DINAMIČNOST

Novi Citroën C5 X svrstava se u prilično tradicionalan segment u kojem se snažno izdvaja od ostalih. Njegova prtljažna vrata imaju široki otvor za otvaranje i nizak prag za utovar. Dugačak poklopac motornog prostora, tekuće linije, visoki bočni profil i prošireno područje iznad zadnjih točkova pobrinut će se za prepoznatljivost i aerodinamičnost vozila. Dugačka linija krova završava se lebdećim i aerodinamičnim gornjim spojlerom. Dok drugi spojler u svjetlećoj crnoj boji doprinosi boljem potisku i stabilnijem kočenju.
 

UZDIGNUT POLOŽAJ

ZA BOLJU KONTROLU NAD CESTOM

"Položaj za vožnju je u novom Citroënu C5 X viši nego u klasičnoj limuzini s petoro vrata zahvaljujući uzdignutom podvozju i točkovima velikog promjera (720 mm). Vozaču omogućava viši položaj za vožnju koji pruža veću sigurnost i bolju vidljivost."
 

SVJETLOSNI POTPIS

MODERAN I TEHNOLOŠKI USAVRŠEN

Novi Citroën C5 X je kako naprijed tako i nazad dobio novi svjetlosni potpis u obliku slova V koji je uveo novi C4. Prepoznajemo ga u masi ostalih i odmah pripisujemo marki Citroën, jer je dobro vidljiv kako danju tako i noću i ističe nadstandardnu siluetu novog Citroëna C5 X. Tehnološki napredno osvjetljenje uključuje prednje LED farove koji su dostupni za sve izvedbe.
 
 

 

6 BOJA KAROSERIJE

5 DVOBOJNIH KAROSERIJA S CRNIM KROVOM

Za novi Citroën C5 X možete odabrati jednu od šest metalik ili perla boja karoserije:

 • Siva Amazonite
 • Bijela perla
 • Siva Magnétique
 • Siva Platinium
 • Siva Acier
 • Crna Perla Nera

Sve boje karoserije osim crne Perla Nera mogu se kombinirati s krovom u crnoj Perla Nera koja vozilu daje elegantniji izgled.

 

KOMBINACIJE UNUTRAŠNJOSTI

PUTNIČKI PROSTOR KAO ODRAZ VAŠEG IMIDŽA

Novi C5 X vjerno prati filozofiju marke Citroën u pogledu individualizacije izgleda, zato su za njega u ponudi izvorne i profinjene kombinacije unutrašnjosti s kojima možete putnički prostor urediti po svom vlastitom izboru. Osim serijske kombinacije unutrašnjosti u tkanini umirene sive boje s uzorkom dvostruke strelice, u ponudi je još pet drugih kombinacija unutrašnjosti:
 • Kombinacija unutrašnjosti Urban Grey
 • Kombinacija unutrašnjosti Metropolitan Grey
 • Kombinacija unutrašnjosti Metropolitan Blue
 • Kombinacija unutrašnjosti Hype Black
 • Kombinacija unutrašnjosti Hype Adamantium
 

MEKANI I TOPLI MATERIJALI

Putnička kabina je prožeta osjećajem spokojnosti i prostranosti zahvaljujući pažljivo izrađenim detaljima, raskošnim materijalima i raznim bojama:

 • Kvalitetne tkanine i koža po inspiraciji namještaja i kofera za putovanje
 • Tri verzije dekorativnih dodataka, među kojima je i dekoracija sa izgledom teksturiranog drveta sa uzorkom dvostruke strelice
 • Mekani materijali u predjelima kontakta sa vozačem i putnicima: naslon za ruke, središnja konzola, obruba armaturne ploče...

next
prev

 
 

AKTIVNI OVJES CITROËN ADVANCED COMFORT®

SVJETSKA PREMIJERA

Novi Citroën C5 X je opremljen i ovjesom Citroën Advanced Comfort®, koji se smatra Citroënovom ekskluzivnošću i stvara efekt letećeg tepiha legendarnih modela marke, a s njim vozilo savladava sve prepreke, od ležećih policajaca i kanala pa sve do brzih krivina i ostalih neravnina na cesti. Priključno hibridna izvedba C5 X pruža još više udobnosti, jer premijerno na svijetu nudi aktivan ovjes Citroën Advanced Comfort® koji spaja progresivne hidrauličke graničnike i aktivno upravljanje ovjesa. Vozilo prilagođava ovjes svakog pojedinačnog točka i po potrebi uspostavlja tvrđi ili mekši ovjes, u zavisnosti od situacije. Različiti senzori koji analiziraju cestu i njene nepravilnosti posreduju informacije računalu koji određuje odgovarajuća podešavanja ovjesa kako bi svi putnici imali maksimalnu udobnost. Osim senzora sistema ESP, upravljački ovjes koristi i informacije senzora vertikalnog položaja i senzora brzine točkova sa kojima analizira pokrete karoserije i ritam vožnje. Upravljački ovjes istovremeno nudi i izuzetnu udobnost prelijetanjem ceste na ravnim dionicama i izuzetno stabilno ponašanje na cesti u krivinama.
 

LOUNGE SALON

POZIV NA DOBAR OSJEĆAJ

Unutrašnjost novog Citroëna C5 X, dizajnirana u salonskom stilu, je tehnološki napredna i prostrana zahvaljujući raskošnim površinama i zategnutim linijama. Za dobar osjećaj pobrinut će se elegantne površine i pažljivo obrađeni detalji. Brojni dijelovi su neposredno osvijetljeni, zbog čega izgledaju kao svojevrsni lebdeći elementi, koji unose lakoću i eleganciju u unutrašnjost.
 

SJEDALA ADVANCED COMFORT

POZIV NA BEZBRIŽNOST

Sjedala Advanced Comfort novog Citroëna C5 X su sa aspekta udobnosti sjedenja drugima za uzor, tako da se putnici osjećaju kao u svojoj dnevnoj sobi. Zahvaljujući posebnim presvlakama sličnim mekanom ležištu izuzetno su udobne na dodir. Za izuzetnu udobnost tijela tokom vožnje pobrinut će se sloj pjenaste gume visoke gustoće i strukturirana pjena veće debljine, zbog čega se putnici i na najdužim putovanjima osjećaju odmorno.
 

PROSTRANA UNUTRAŠNJOST

POZIV NA PUTOVANJE

Glavna briga marke Citroën kroz cjelokupnu razvojnu fazu vozila C5 X bio je kvalitet boravka. U prednjem dijelu je veoma veliki i otvoren prostor za boravak zahvaljujući udobnim sjedalima i pročišćenoj armaturnoj ploči. Svaki putnik može se odmoriti i opustiti jer sjedala nude izuzetno puno prostora za noge, udobnu širinu i puno prostora iznad glava putnika. Pravi poziv na putovanje u apsolutnoj udobnosti.
 

STAKLENI PANORAMSKI KROV SA MOGUĆNOŠĆU OTVARANJA

Za još više prostranosti pobrinut će se izuzetno puno svjetlosti koja prodire u unutrašnjost kroz staklene površine koje se protežu svuda oko vozila, uključujući zadnja ugaona stakla i veliki pomični panoramski krov kroz koji možete pustiti svjetlost u unutrašnjost vozila kad god to poželite.
 

VIŠESLOJNA STAKLA SA ZVUČNOM IZOLACIJOM

IZUZETAN NIVO UDOBNOSTI

Zvučna izolacija novog Citroëna C5 X posebno je savršeno dizajnirana kako bi poboljšala smirenost u vozilu i pretvorila putovanje u trenutke istinskog opuštanja. Prednja i zadnja zvučno izolirana višeslojna stakla nude izuzetno dobru izolaciju od ometajuće buke iz okoline.
 

VELIKA ZAPREMINA PRTLJAŽNIKA

SVI ADUTI KARAVANA

Novi Citroën C5 X je opremljen prostranim prtljažnikom koji je dizajniran po inspiraciji karavana, jer ima širok i uglat otvor, niski prag za utovar i ravne stijene. Također nudi potpuno ravan pod koji se dobija preklapanjem zadnje klupe za sjedenje.

SVAKODNEVNO PRAKTIČAN

Prtljažna vrata su opremljena poklopcem za prtljagu koji pojednostavljuje utovar i sakriva sadržaj prtljažnog prostora. Motorizirana prtljažna vrata imaju funkciju za hands-free otvaranje, tako da ih možete otvoriti ili zatvoriti sa punim rukama.

 
 

PRODUŽENI HEAD UP EKRAN

PROZIRNI EKRAN ZA PRIKAZ PODATAKA U VISINI OČIJU NOVE GENERACIJE

Prošireni ekran u visini očiju (Extended Head Up Display) projicira sve važne informacije za vožnju u bojama i velikim dimenzijama na vjetrobransko staklo izravno u vozačevo vidno polje. Inovativna funkcija koju vozač može prilagoditi po mjeri i mijenjati pomoću prekidača na volanu pruža veću sigurnost i bezbrižniju vožnju, jer više ne mora skretati pogled s ceste da bi dobio informacije o brzini, djelovanju sistema za pomoć u vožnji, povezivoj navigaciji ili upravljanju medijskim sistemima i telefonom.
 

SISTEMI ZA POMOĆ U VOŽNJI

HIGHWAY DRIVER ASSIST

Funkcija je specifično prilagođena za vožnju po brzoj cesti i autocesti i omogućava vozaču da djelomično preda kontrolu nad vožnjom svom vozilu. Za to mora samo odabrati referentnu vrijednost brzine od 30 km/h dalje i zatim sistem zabilježi položaj vozila C5 X na voznoj traci. Zatim vozač ne mora više upravljati brzinom odnosno smjerom vožnje. Funkcija Highway Driver Assist ostane uključena ako vozač zadrži ruke na volanu. Naravno, potpunu kontrolu nad vožnjom može opet preuzeti u bilo kom trenutku.
 

UPOZORENJE NA PROMET OD NAZAD

Tokom izvođenja manevra u brzini za vožnju unazad ovaj sistem prepoznaje prepreke kao što su pješak, motor, bicikl ili vozilo u neposrednoj blizini. Upozorenje je nadasve koristno, posebno u gradu jer pruža veću sigurnost.

NADZOR MRTVOG UGLA S DUGIM DOMETOM

Sistem koji je od velike pomoći u toku vožnje po brzoj cesti ili autocesti vozača obavještava o prisutnosti vozila u mrtvim uglovima do 70 metara za vozilom C5 X s narančastom lampicom koja zasvijetli u uglu vanjskih retrovizora.

 

OTKLJUČAVANJE VOZILA I POKRETANJE VOZILA BEZ KLJUČA PROXIMITY

Ova funkcija automatski zaključa i otključa vrata vozila C5 X kad mu se vozač približi ili od njega udalji. Za to mora vozač samo kod sebe imati ključ.

TOP
360 VISION

Video pomoć za izvođenje svih manevara kod niske brzine se automatski uključi prilikom prebacivanja u brzinu za vožnju unazad, a vozač može je uključiti i ručno. Na ekranu na dodir prikaže sliku s gornjeg dijela vozila C5 X i njegove okoline pod uglom 360° zahvaljujući četvoro kamerama visoke rezolucije.

AUTOMATSKO PREBACIVANJE DUGIH SVJETALA

Ovaj sistem upravlja prebacivanjem između dugih i kratkih svjetala ukoliko u prometu prepoznaje druga vozila koja se približavaju iz suprotnog smjera ili nas preteču. Sistem nudi optimalno osvjetljenje tokom vožnje noću.

PROŠIRENI SISTEM ZA PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOVA ZA OGRANIČENJE I PREPORUKU BRZINE

Sistem obavještava o ograničenju brzine koju vozač mora poštovati. Kada kamera prepoznaje prometni znak za ograničenje brzine, vozač može preporučenu brzinu prihvatiti i podesiti kao vrijednost tempomata odnosno limitatora brzine. Prepoznaje i prometne znakove "Stop", "jednosmjerna cesta" i "zabranjeno preticanje".

AKTIVNO UPOZORENJE NA NENAMJERNU PROMJENU VOZNE TRAKE

Sistem djeluje pomoću kamere koja prepoznaje isprekidane odnosno neisprekidane crte. U slučaju približavanja podnoj crti bez uključivanja odgovarajućih pokazivača smjera volan postepeno okreće u drugu smjer kako bi vozilo održao na trenutnoj voznoj traci.

UPOZORENJE
NA VOZAČEVU
NEPAŽNJU

Ova funkcija procjenjuje koliko je vozač pozoran tako što prepoznaje odstupanje od putanje u odnosu na podne oznake na putu. Ova funkcija je posebno prilagođena na brzim cestama pri brzini većoj od 65 km/h.

 
Pored gore opisanih tehnologija za pomoć u vožnji za novi Citroën C5 X su dostupni i automatsko kočenje u nuždi (Active Safety Brake), upozorenje na opasnost od sudara, prilagodljivi tempomat s funkcijom Stop & Go, sistem za kontrolu stabilnosti kuke za vuču.
 
 

MY CITROËN DRIVE PLUS

NOVO KOMUNIKACIJSKO SUČELJE

Za novog Citroëna C5 X je premijerno dostupno potpuno novo povezivo i intuitivno komunikacijsko sučelje koje je zahvaljujući sistemu widgeta u potpunosti podesivo po mjeri. Omogućuje vam pregledavanje omiljenih aplikacija i sadržaja na instrument tabli i 12-inčnom ekranu na dodir vozila. Sučelje sadrži i funkciju prepoznavanja prirodnog glasa, koja djeluje kao osobni asistent koji razumije sve što mu kažemo, odgovara na pitanja i odaziva se na naredbe. Za glasovno aktiviranje aplikacije My Citroën Drive Plus dovoljno je da izgovorite «Hello Citroën». Pored 12-inčnog ekrana na dodir visoke rezolucije novi Citroën C5 X ima također četiri utičnice USB tipa C i površinu za bežično indukcijsko punjenje pametnog telefona.

next
prev

 

PONUDA POVEZIVIH USLUGA*

Za još veću sigurnost i udobnost je novi Citroën C5 X opremljen povezivim uslugama Citroën Connect Services*, kao što su na primjer:
 • MY CITROËN ASSIST: Connect Assist je usluga za poziv u nuždi i poziv automobilske asistencije s geolokalizacijom koja je dostupna besplatno, 24 sata na dan i sve dane u tjednu bez sklapanja pretplatničkog odnosa. Usluga obavještava nadležne intervencijske službe, i to automatski ili ako putnik vozila pritisne na dugme za poziv u nuždi ili dugme za pomoć na cesti.
 
 • MY CITROËN DRIVE PLUS*: Povezive usluge TomTom Traffic i opasne dionice koje su besplatno dostupne za razdoblje od tri godine posreduju prometne informacije u realnom vremenu, lokaciju i cijene benzinskih servisa i parkirališta, a osim toga vas vizualnim i glasovnim porukama upozoravaju na opasne dionice na putu (ovisno o važećem zakonodavstvu u državi).
 • MY CITROËN PLAY PLUS*: Usluga koja je kompatibilna sa protokolima Apple CarPlayTM i Android Auto nudi vam proširene mogućnosti za uspostavljanje veze u vozilu. Korisnik mora samo uspostaviti vezu sa svojim pametnim telefonom da bi mu se prikazali planovi ruta, da bi mogao obaviti poziv, slati poruke i puštati muziku, sve to potpuno sigurno i bez skretanja pogleda s ceste. Sve aplikacije se prikazuju direktno na središnjem ekranu.
 

MOTORI

PRIKLJUČNI HIBRIDNI MOTOR ILI BENZINSKI MOTOR

Novi Citroën C5 X je opremljen efikasnim, učinkovitim i štedljivim motorima posljednje generacije koji imaju dobijenu homologaciju prema emisijskoj normi Euro 6.3. U ponudi su motori PureTech 130 Stop&Start i PureTech 180 Stop&Start. Za izuzetno tekuću vožnju i opušteniji doživljaj za volanom C5 X je opremljen automatskim mjenjačem EAT8. C5 X Hybrid je prikladan za sve vrste upotrebe, jer spaja sve prednosti 100-procentnog električnog pogona koji na svakodnevnim putovanjima omogućuje motor snage 81,2 kW, sa raznovrsnošću i dometom koji nudi motor PureTech 180 Stop & Start Euro 6.3 s unutrašnjim izgaranjem za duža putovanja. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, njegove emisije CO2 dostižu jedva 29 g/km (prema testnom postupku WLTP). Elektrificirani automatski mjenjač ë-EAT8 pruža tekuću i udobnu vožnju zahvaljujući trenutno raspoloživom okretnom momentu (360 Nm).
 

Cjenovnik vozila od 01.06.2024.

*Molimo Vas da nakon otvaranja cjenovnika osvježite memoriju Vašeg preglednika pritiskom na tipku F5 kako bi sistem učitao važeću verziju cjenovnika.

*Redovne cijene vozila po cjenovniku ne uključuju promocijski popust. Za promocijske cijene vozila, obratite se našim ovlaštenim Citroën konesionarima.

Cjenovnik sadrži:

 • Cjenovnik vozila
 • Cjenovnik doplative opreme
 • Cjenovnik produžene garancije

Cijene vozila su izražene u KM sa uračunatim troškovima transporta.
Cijene su informativne i zadržavamo pravo izmjene bez prethodne najave.

Svi naši cjenovnici su kreirani u PDF formatu. Ukoliko na Vašem računaru nemate instaliran Adobe Reader besplatnu verziju možete preuzeti ovdje...

 

PDF katalozi

 

 

Sve naše brošure i katalozi su kreirani u PDF formatu.
Ukoliko na Vašem računaru nemate instaliran Adobe Reader besplatnu verziju možete preuzeti ovdje...