DS 7 CROSSBACK, novi sportski terenac i prvi model druge generacije vozila DS, bit će nesumnjivo glavna zvijezda među četiri svjetske premijere koje će DS pripremiti za 87. međunarodni salon automobila u Ženevi.

Uz njega će biti i DS 7 CROSSBACK La Première, ekskluzivna i jedinstvena ograničena serija koja se može rezervirati na internetu već u utorak, 7. marta, a zatim i do 31. decembra 2017. Dovoljno je samo nekoliko klikova na www.reservationLaPremiere.DS7Crossback.fr i postat ćete jedan od prvih vozača za volanom novog modela DS 7 CROSSBACK.

Marka DS će svojim znanjem i iskustvom u izradi izuzetno ekskluzivnih vozila prikazati i dvije premijerno predstavljene ograničene serije: DS 5 Prestige, koji će odati počast slavnom vozilu DS 19 Prestige iz 1958. godine, i DS 3 Ines de la Fressange, šik Parižanin.

Na programu će biti i doživljaj virtualne stvarnosti u kojoj će korisnici moći oblikovati vlastiti model DS i sjesti za njegov volan - također DS 7 CROSSBACK -, kao i studijsko vozilo E-TENSE sa hibridnim pogonom, osmišljen u DS-u koji će u roku od dvije godine biti u prodaji.

Posjetite nas između 9. i 19. marta 2017 na izložbenom prostoru DS-a, u hali 6, u središtu Parc des Congrès et des Expositions u Ženevi.

Izložbeni prostor DS se rasprostire na 500 m2 i poziva posjetitelje u svijet marke DS, francuskog znanja i iskustva, virtualne stvarnosti, naprednih tehnologija i prefinjenosti ... U mirisnoj atmosferi s muzičkom kulisom, koja ništa ne ostavlja slučaju, na 87. međunarodnom salonu automobila u Ženevi će biti predstavljeni novi modeli vozila.

Yves Bonnefont, generalni direktor marke DS, rekao je: "Sa četiri svjetske premijere, među kojima je i model DS 7 CROSSBACK koje će biti predstavljene na salonu automobila u Ženevi 2017., DS počinje novu fazu provođenja svoje strategije. Marka nastavlja s ostvarivanjem svoja tri prioriteta: ponudom izuzetnih proizvoda, razvojem samostalne prodajne mreže koja se u velikoj meri oslanja na digitalni svet i ponudom prefinjenog i po mjeri skrojenog iskustva za kupce zahvaljujući našem programu usluga ONLY YOU."

Ljubitelji automobil, znatiželjni i pioniri po duši kao i svi oni koji su željni novina i ljubitelji lijepih predmeta i sljedbenici novih tehnologija ne smiju propustiti četiri svjetske premijere marke DS koje će biti predstavljene u hali 6 središta Palais des Congrès et des Expositions u Ženevi između 9. i 19. marta, ukoliko žele upoznati budućnost marke DS.

Na programu će biti:

 • DS 7 CROSSBACK koji otvara drugu generaciju vozila DS
 • DS 7 CROSSBACK La Première, jedinstvena i ekskluzivna ograničena serija za koju će rezervacije biti otvorene već od 7. marta
 • DS 5 Prestige, ograničena serija najvišega razreda koja je ikada bila dostupna za ovaj model, ponos marke DS
 • DS 3 Ines de la Fressange, nova ograničena serija šik Pariž Ovaj model će biti predstavljen 7. i 8. marta, dok će njegovo mjesto tokom otvaranja salona za javnost preuzeti dinamična i prepoznatljiva izvedba modela DS 3, i to DS 3 PERFORMANCE u crvenoj Aden s krovom crne boje Onyx.

DS AUTOMOBILES će predstaviti i E-TENSE, hibrid osmišljen od strane DS-a koji će biti u prodaji već od 2019. godine.

DS 7 CROSSBACK: NOVI SUV MARKE DS, INOVATIVNOST I ZNANJE IZ PARIZA

"Marku DS smo premijerno predstavili prije dvije godine na međunarodnom salonu automobila u Ženevi. Danas smo ovaj izvanredan događaj izabrali za premijernu prezentaciju modela DS 7 CROSSBACK, našeg sportskog terenca i prvog vozila DS-a druge generacije. Prefinjeni i tehnološki SUV spaja francusko znanje o prestižu i tehnološke inovacije u izuzetnom vozilu." - Yves Bonnefont.

Za svoj prvi javni nastup DS 7 CROSSBACK će biti odjeven u zlatnu boju Byzantin koja njegovoj mišićavoj i osjećajno dizajniranoj karoseriji daje još plemenitiji izgled. Posjetitelji će moći upoznati osobnost ovog lijepog proizvoda s karizmatičnim dizajnom koji se ističe:

 • vertikalno dizajniranim prednjim dijelom DS WINGS koji ukazuje na svu plemenitost, učinkovitost i karizmu vozila. Šesterougaono dizajnirana ukrasna maska uokviruje obnovljenu rešetku s dijamantnim efektom i logotipom DS u središt
 • dvjema naborima koji zacrtavaju osu aluminijskog poklopca motornog prostora i naglašavaju logotip DS-a. Oštri rubovi prednjih i zadnjih blatobrana oblikuju bok vozila i naglašavaju mišićave površine ovog SUV-a.
 • Velikim zaobljenim prtljažnim vratima i zadnjim svjetlima koja isto tako doprinose izražavanju snage i originalnosti prepoznatljivih svjetala modela DS 7 CROSSBACK. Svjetla izrađena korištenjem tehnologije 3D Full LED dizajnirana su u trodimenzionalnom motivu s izgledom ljuski koji je nastao po inspiraciji avangardnog sloga zadnjeg konceptnog vozila marke DS, E-Tense.

Posjetitelje će nesumnjivo zavesti svjetla modela DS 7 CROSSBACK, zbog kojih je ovo vozilo prepoznatljivo kako danju tako i noću, kako naprijed tako i straga. U prednjim farovima ugrađeni su moduli LED nazvani DS ACTIVE LED VISION koji su izrađeni kao komadi nakita. Pri otvaranju vozila DS 7 CROSSBACK zasvijetle u ljubičastoj boji, a zatim se okrenu za 180°. Inovativni i nezaustavljivo privlačan praznik za oči kao i tehnološko napredna, hipnotička i fascinantna učinkovitost. Danju su tu i vertikalno zacrtana dnevna svjetla u obliku bisera koja zajedno s kaskadnim smjernim kazaljkama naglašavaju prepoznatljiv svjetlosni potpis marke. Na salonu automobila će se pogled ovog novog vozila DS moći vidjeti na posebno izrađenom modelu.

Pored karizmatičnog dizajniranja DS 7 CROSSBACK je koncentrat inovacija opremljen najsavremenijom opremom za bolju sigurnost, bezbrižniju vožnju i udobnost vozača i svih putnika ima između ostalog:

 • DS CONNECTED PILOT koji otvara put autonomnoj vožnji,
 • DS PARK PILOT koji omogućava automatsko parkiranje, 
 • DS DRIVER ATTENTION ASSIST koji prepoznaje znakove nepažnje i umora,
 • DS NIGHT VISION koji nudi bolju vidljivost tokom noćne vožnje (do 100 m),
 • DS ACTIVE LED VISION čiji svjetlosni snop se po širini i dometu prilagođava uvjetima u vožnji i brzini vožnje,
 • DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, sistem DS 21. stoljeća, aktivni sistem koji svojom kamerom prepoznaje i unaprijed predviđa nepravilnosti na cesti s neprekinutim upravljanjem amortizera.

Zbog ovih najsavremenijih tehnologija je DS 7 CROSSBACK pravi koncentrat inovacija u koje ulazi i izbor motora, od toga pet motora s unutrašnjim izgaranjem (tri benzinska i dva dizelska BlueHDi) koji su snažni i učinkoviti i koji razvijaju veliki okretni moment te na taj način brinu za užitak i dinamičnost u vožnji. Osim toga, u ponudi će biti i novi automatski mjenjač najnovije generacije s osam stupnjeva prijenosa (EAT8) prije nego što će 2019. godine doći na tržište E-TENSE, hibrid marke DS.

DS 7 CROSSBACK je također prikaz jedinstvene izvrsnosti francuskog znanja koje spaja eleganciju plemenitih materijala i opsjednutost detaljima, što je karakteristično za marku DS. DS 7 CROSSBACK će biti dostupan sa pet "inspiracija" koje odgovaraju ukusima i željama pojedinaca i odražavaju njihov temperament.

Posjetitelji će moći u Ženevi bliže upoznati visoku razinu zahtjeva koju su postavili obrtnički majstori DS u izradi unutrašnjosti vozila. To će im omogućiti virtualno iskustvo DS VIRTUAL VISION i izloženi model DS 7 CROSSBACK La Première. Tu će također biti i radionica kožnih majstora DS s neponovljivim talentom koji će biti prikazan u svim kreacijama marke DS. Majstori će posjetiteljima svakog dana tokom trajanja salona predstavljati svoja znanja u kojima se u punoj mjeri izražavaju njihova strast do izražavanja i materijala.

DS 7 CROSSBACK LA PREMIÈRE: EKSKLUZIVNA OGRANIČENA SERIJA S REZERVACIJAMA VEĆ OD 7. MARTA 2017.

"DS 7 CROSSBACK La Première je historijska ograničena serija. Namijenjena je onim koji žele biti među prvim vozačima modela DS druge generacije. Jedinstveno i ekskluzivno vozilo će se upisati u historiju marke. Isplati se ga odmah rezervirati!- Yves Bonnefont. 

DS 7 CROSSBACK La Première je ekskluzivna ograničena serija koja će biti dostupna prilikom lansiranja i moći će je rezervirati na internetu od 7. marta do 31. decembra 2017. svi oni koji bi željeli već u januaru 2018. među prvima sjesti za volan modela DS 7 CROSSBACK.

DS 7 CROSSBACK La Première je prepoznatljiv po svom šik izgledu i ekskluzivnosti kao i po elegantnom i karizmatičnom izgledu. U Ženevi će biti izložen u sivoj boji Artense u kontrastu s jedinstvenim unutrašnjim presvlakama od napa kože u dubokoj i istovremeno toploj boji Art Rubis – kojom će biti presvučena sjedala, vratne ploče, armaturna ploča i konzola. DS 7 CROSSBACK La Première će sigurno iznenaditi i zavesti brojne posjetitelje!

Prefinjena izrada sjedala s izgledom kožnog remena ručnog sata je još dragocjenija zbog šavova visoke mode, a napa koža je još plemenitija zahvaljujući patinastom izgledu po inspiraciji prestižnih dizajnerskih kuća. Sat B.R.M R180, koji pri pokretanju vozila oživi, oboji se u skladu s unutrašnjim ambijentom, a armaturna ploča i tepisi nose ime ograničene serije … Ne smijemo zaboraviti i na prekidače na kromiranoj središnjoj konzoli ukrašenoj s piramidnim uzorkom guilloché Clous de Paris iz francuskog vrhunskog urarstva, koji je sada po prvi put korišten u vozilu, kao i na okretljivi kotačić na glavnom ekranu ukrašen kristalima po uzoru na draguljarstvo.

Izvrsna prefinjenost je prisutna i u tehnologiji, a rezultat je savremene i šik unutrašnjosti s dvjema 12-inčnima ekranima, što je jedinstvena ponuda u ovom segmentu. Prvi ekran visoke rezolucije je u konkurentnom automobilskom segmentu SUV prava inovacija, jer pojednostavljuje navigaciju, upravlja multimedijskim korisničkim sučeljem, u okviru cjelokupnog sklopa ponude DS CONNECT i Mirror Screen. Drugi ekran, namijenjen digitalnoj instrument tabli, podesiv je po mjeri. Za audiu opremu vozila DS 7 CROSSBACK se DS obratio FOCALU®, vodećem francuskom poduzeću za profesionalnu Hi-Fi akustiku. DS je izabrao ekskluzivnu tehnologiju FOCAL ELECTRA® sa četrnaest zvučnika koji su pažljivo raspoređeni po putničkom prostoru kako bi putnici na prednjim i zadnjim sjedalima uživali u besprijekornom zvuku.

Zbog opsjednutosti s detaljima je značajna nijansa boje Art Rubis prisutna i spolja u obliku sitnih naglasaka u boji koji ožive monogram DS na prednjem dijelu vozila, značke na bokovima i 20-inčne aluminijske felge PARIS s isklesanim izgledom.

Odmah na početku prodaje će u DS 7 CROSSBACK La Première biti ugrađene najnaprednije tehnologije DS koje će biti dostupne i na ostalim modelima u izboru, i to DS CONNECTED PILOT, DS NIGHT VISION i DS ACTIVE SCAN SUSPENSION. DS 7 CROSSBACK La Première će biti dostupan sa dva najučinkovitija motora iz ponude: BlueHDi 180 S&S i THP 225 S&S u kombinaciji sa 8-stupanjskim automatskim mjenjačem nove generacije (EAT8). Za karoseriju će kupci moći birati između tri nijanse boje: sivom Artense, bijelom Nacré i crnom Perla.

DS 7 CROSSBACK: OD DIGITALNOG ISKUSTVA DS DO E-TRGOVINE

"S vozilom DS 7 CROSSBACK La Première marka DS ulazi u novu odlučujuću etapu u svojoj strategiji prodaje po svim kanalima i ulazi u svijet e-trgovine. Model DS 7 CROSSBACK La Première se može naručiti sa nekoliko klikova bez obzira na to da li se kupac nalazi kod kuće, u jednoj od naših trgovina DS Store ili DS Salon ili čak ovdje, na salonu u Ženevi. Potrebna je samo veza s internetom." - Yves Bonnefont.

Automobilsko iskustvo koje počinje na internetu i koje se tek u nastavku preseli u prodajno mjesto i tamo završi, danas je neizbježno širom svijeta. Ovo iskustvo, koje se danas zasniva na odnosu između automobilske marke i kupca i koje se odvija po različitim komunikacijskim kanalima – e-mailu, putem SMS poruka, pretrazi po internetu, telefonskim pozivima, posjetama u salonu …, mora biti tekuće. Kod DS važi da se ovo iskustvo mora odvijati glatko, što je garancija za uštedu vremena, jednostavnost i zadovoljne kupce. Takav cilj je marka postavila i u tom smislu će na automobilu salona u Ženevi predstaviti nove digitalne alate s kojima će u narednim tjednima biti opremljene trgovine DS Store, između ostalih DS VIRTUAL VISION. Tom prilikom će uspostaviti i rezervacije putem interneta za model DS 7 CROSSBACK La Première, koji će biti osnova za gotovinsko kupovanje ili kupovanje s financiranjem u obliku dugoročnog poslovnog najma. Marka DS ulazi u svijet e-trgovine.

Iskustvo počinje s alatom DS VIRTUAL VISION koje omogućuje upoznavanje kolekcije DS u 3D tehnici. Posjetitelji će moći staviti naočale za virtualnu stvarnost i konfigurirati različite modele iz ponude, DS 3, DS 3 Cabrio, DS 4, DS 4 CROSSBACK, DS 5 i DS 7 CROSSBACK, također u verziji DS 7 CROSSBACK La Première, prikazane u pravoj veličini, pri čemu će im biti na raspolaganju različite mogućnosti za prilagođavanje unutrašnjosti i spoljašnosti prema vlastitom ukusu.

To će posjetiteljima omogućiti da se upoznaju sa vozilima na dinamičan, interaktivan i zanimljiv način, i vozilo DS po svom ukusu pogledaju na trgu Place de la Concorde u Parizu. Vozila DS 7 CROSSBACK i DS 7 CROSSBACK La Première će bez sumnje privući mnogo ljudi koji će htjeti vidjeti njihovu spoljašnost, sjesti u njih, otvoriti i zatvoriti prtljažnik ili panoramski krov i poigrati se sa različitim mogućnostima prilagođavanja po mjeri kao što su boja karoserije i različita oprema.

Oni koji budu željeli rezervirati svoj DS 7 CROSSBACK La Première, to će moći učiniti već od 7. marta 2017. – na dan objavljivanja njegove cijene – na izložbenom prostoru DS-a, gdje će im biti dostupno računalo s 32-inčnim ekranom i savjetnici DS opremljeni tablet računalima. DS 7 CROSSBACK La Première će svako moći rezervirati i od kuće u Francuskoj* i Švicarskoj*, tako što će posjetiti posebno internetsko mjesto www.reservationLaPremiere.DS7Crossback.fr** ili stranicu s prezentacijom ograničene serije DS 7 CROSSBACK www.DS7Crossback.Lapremiere.DSautomobiles.fr**. Oni kojima je to draže moći će posjetiti i svoju odabranu trgovinu DS Store ili DS Salon i tamo kod svog savjetnika DS izvršiti rezervaciju.

Rezervacije ćemo primati do 31. decembra 2017.

*do kraja aprila 2017. to će biti moguće i u Velikoj Britaniji, Španiji, Italiji, Njemačkoj, Belgiji i Austriji te u Holandiji i Portugalu //  **internetsko mjesto za Francusku

E-TENSE, DS-OV HIBRID, I DSV-02: VEOMA UČINKOVITA NAPREDNA TEHNOLOGIJA

"Kada je u pitanju DS, stalno smo opsjednuti učinkovitošću i performansama. Prije godinu dana, ovdje u Ženevi predstavili smo vozilo DS E-TENSE, jedinstveni model s veoma učinkovitim električnim pogonskim sklopom. Danas predstavljamo priključni hibrid DS kojeg smo nazvali E-TENSE. Već od 2019. godine ugrađivat ćemo ga u model DS 7 CROSSBACK. Naša marka je veoma aktivna na području učinkovitih hibridnih i električnih vozila. O tome svjedoči DSV-02, naše stopostotno električno vozilo s jednim sjedalom koje su razvili naši inženjeri i s kojim učestvujemo na prvenstvu FIA u formuli E." - Yves Bonnefont

Učinkovit hibrid E-TENSE razvija 300 konjskih snaga, ima pogon na četiri točka i može prijeći 60 km* u načinu s nultom emisijom. Ovaj kombinirani priključni hibridni pogon s benzinskim motorom razvili su inženjeri grupacije PSA i od proljeća 2019. će biti dio opreme modela DS 7 CROSSBACK. Pogon sa snagom od 300 KM i autonomijom od 60 km* u načinu s nultom emisijom nudi izuzetnu udobnost i veliki prtljažnik zahvaljujući maštovitoj i jedinstvenoj konstrukciji. Posjetitelji ženevskog salona će biti u mogućnosti da ga bliže upoznaju zahvaljujući studijskom vozilu koje će biti izloženo pored modela DS 7 CROSSBACK. Osim toga, bit će u mogućnosti da otkriju kako su međusobno spojeni:

 • benzinski motor s unutrašnjim izgaranjem sa 200 konjskih snaga,
 • dva električna motora (jedan naprijed i jedan nazad). Snaga koju dva električna motora (svaki 80 kW i ukupno do 90 kW) posreduju motoru s unutrašnjim izgaranjem pomaže ukupno razviti 300 konjskih snaga.
 • električno pokretljiv 8-stupanjski automatski mjenjač, poprečno ugrađen na prednjoj osovini između motora s unutrašnjim izgaranjem i električnim motorom,
 • kompaktni litij-ionski akumulator sa snagom od 90 kW koji je smješten ispod putničkog prostora,
 • električno pokretljiva zadnja osovina koja izvedbama 4x4 pruža izuzetne performanse. U načinu 4x4 dostiže 450 Nm okretnog momenta, što pruža fleksibilnost in odzivnost za izuzetnu bezbrižnu vožnju,

S takvim rasporedom bilo je moguće kod zadnjih sjedala izraditi ravan pod koji je doista velika prednost s aspekta udobnosti boravka.

Ova tehnologija omogućava i punjenje akumulatora u toku usporavanja i u toku same vožnje preko motora s unutrašnjim izgaranjem. U brzom načinu akumulator se može napuniti u manje od dva i pol sata korištenjem punjača sa 6,6 kW kojeg priključimo na uobičajenu utičnicu u domaćinstvu s 32 A.

*Mjerenje po homologacijskom ciklusu MVEG (kombinirana vožnja).

U Ženevi će posjetitelje već na ulazu u izložbeni prostor DS dočekati DSV-02 timovi DS Virgin Racing iz formule E. Ovo stopostotno električno vozilo s jednim sjedalom, koje su razvili inženjeri DS PERFORMANCE trenutno, natječe se u trećoj sezoni prvenstva FIA u formuli E. Ovo prvenstvo predstavlja pravu viziju budućnosti automobilskih natjecanja promovirajući čistu i odgovornu energiju. Odvija se širom svijeta u središtu velegradova, kao što su Hong Kong, Marakeš, Buenos Aires, Ciudad de México, Monako, Pariz, Berlin, Brisel, Montreal i New York, i privlači novu generaciju ljubitelja automobilskog sporta. Napredna tehnologija i pristupnost za publiku su dvije moćne vrijednosti karakteristične za formulu E i DS AUTOMOBILES. Treba napomenuti da će se DSV-02 natjecati na sljedećoj utrci 1. aprila 2017. u metropoli Ciudad de México. U subotu, 20. maja, vozit će i u Parizu gdje će pruga ePrix prolaziti po gradskom predjelu Invalides.

DS 5 PRESTIGE I DS 3 INES DE LA FRESSANGE: KOLEKCIJA PROLJEĆE/LJETO 2017., IZUZETNO EKSKLUZIVNE OGRANIČENE SERIJE

"DS proizvodi vozila za kupce sa željom po osobnom izražavanju. Želimo ponuditi proizvode po mjeri i gajiti ekskluzivnost kako bi svaki kupac u svom DS vozilo našao još nešto što je njemu slično. Naše spomenute serije obogaćuju našu ponudu izuzetnih proizvoda. Pronaći dva potpuno ista vozila DS pravi je izazov!" - Yves Bonnefont.

Na ženevskom salonu DS AUTOMOBILES će premijerno predstaviti verzije DS 5 Prestige i DS 3 Ines de la Fressange – potonji će biti izložen samo 7. i 8. marta. Ove izuzetno ekskluzivno ograničene serije će obogatiti kolekciju proljeće/ljeto 2017.

DS 5 Prestige ili najekskluzivniji DS 5 iz kataloga.

DS 5, ponos marke DS, koji je prvi put otkriven prije dvije godine na ženevskom salonu, bit će predstavljen s ograničenom serijom DS 5 Prestige. DS 5 Prestige, koji će svoju predpremijeru doživjeti prije početka prodaje u maju, odat će priznanje slavnom vozilu DS 19 Prestige koji je predstavljen na pariškom salonu u oktobru 1958. prije nego što je juna 1959 došao u prodaju. Limuzina sa šoferom, izuzetno udobna i prefinjena, u svom vremenu odlikovala se vozilom velikih voditelja, kako političkih tako i gospodarskih.

Danas, skoro 60 godina kasnije, historiju oblikuje DS 5 Prestige, odlučno savremen, prefinjen i tehnološki, koji se odlikuje po:

 • avangardnom dizajniranju bez premca. Isklesana prednja ukrasna maska, signaturna svjetla DS LED VISION, kaskadni pokazatelji smjera, kromirana letvica koja se rasteže od kraja farova do prednjih stakala, dostojanstveni zadnji dio sa širokim rasponom točkova … Sve to izražava njegovu jedinstvenu osobnost. Unutrašnjost je nastala po inspiraciji zrakoplovstva. To najbolje simboliziraju strop 'kokpit' na kojem su tri svjetlosne niše i vozačev radni prostor koji je doista dizajniran oko vozača i gdje se nalaze svi glavni upravljački prekidači na dvije središnje konzole izrađene u obliku potisnih tastera, okretljivih kotačića i prekidača.
 • visokotehnološkom iskustvu vožnje zahvaljujući sistemu za hands-free pristup i pokretanje (ADML) te 7-inčnog ekrana u boji na dodir koji olakšava pristup svim korisničkim funkcijama vozila (od navigacije do muzike), pojednostavljuje ergonomiju putničkog prostora i omogućava udvostručen sadržaj pametnog telefona zahvaljujući funkciji Mirror Screen za sigurno korištenje aplikacija s telefona. DS 5 Prestige ima još povezivu navigaciju sa 3D prikazom DS CONNECT NAV, sistem za nadzor mrtvog ugla, upozorenje o nenamjernoj promjeni prometne trake, pomoć pri kretanju na uzbrdici, kontrolu smjera vožnje i pametan sistem protiv proklizavanja točkova, kameru za vožnju unazad te projekcijski prikazivač.
 • prefinjena i pažljivo dorađena unutrašnjost koja je rezultat znanja obrtničkih majstora DS. Posebnu pažnju ovi stručnjaci posvetili su unutrašnjim presvlakama koje su izrađene od najljepših vrsta kože: za sjedala u uzorku remena ručnog sata koristili su poluanilinsku kožu i napa kožu za obruč volana, vratne ploče i cijelu armaturnu ploču - što je prvi put kod DS 5! Prevlađuje koža svjetlo braon boje koja se odlično slaže sa aluminijskim ili metalnim dekoracijama i na taj način stvara izuzetno prijatnu atmosferu boravka kojoj dodatno doprinosi i vozačevo masažno sjedalo.
 • snažnih i učinkovitih motora. Kupci mogu birati između dva benzinska i pet dizelskih motora (ovisno o pojedinoj državi) te između ručnih mjenjača i automatskih mjenjača nove generacije.
 • udobnosti i umirenosti vožnje zahvaljujući amortizerima s tehnologijom PLV (Preloaded linear Valve) koja ograničava ljuljanje i pruža linearniji prijenos sila.

DS 5 Prestige će na ženevskom salonu biti obojen u bijeloj boji Nacré, a u prodaji će kupcima biti dostupna i crna boja Perla Nera i siva boja Platinum.

DS 5 Prestige sa svojom kožnom armaturnom pločom i 250 primjeraka koji će biti proizvedeni postaje najekskluzivniji DS 5 u katalogu.

DS 3 Ines de la Fressange, šik Parižanin.

Kada se automobilska ikona prepoznatljiva po svom neponovljivom stilu i ponudi za dizajniranje po mjeri susretne s jednom od vodećih pariških modnih kuća rezultat može biti samo jedinstven, elegantan i prefinjen proizvod sa snažnim identitetom. Upravo to su timovi marke DS i kuće Ines de la Fressange Paris opet postigli s izvedbom DS 3 Ines de la Fressange, novom ograničenom serijom koja je već sada dostupna u limuzinskoj izvedbi i kao kabriolet.

Vozilo DS 3 Ines de la Fressange je u limuzinskoj izvedbi obojeno u nijansu plave Encre i ima bijeli krov Blanc Opale, kao kabriolet ima crno platno, a prepoznatljiva je i po crvenoj boji Ines na poklopcima retrovizora i poklopcima točkova. Ovaj prefinjeni model ima dekoracije u stilu ‘avionske pošte’ na stupovima zadnjih stakala: ovaj motiv s plavim, bijelim i crvenim kosim crtama se nadovezuje na cjelokupnu obojenu kombinaciju ovog modela. Uz takve suptilne detalje DS 3 Ines de la Fressange izražava svoj karakter šik Parižanina.

U unutrašnjosti se ovaj značaj odražava u presvlakama od zrnaste kože u plavoj boji Granit, u obrubi tepiha i naslona za glavu na prednjim sjedalima u uzorku ‘avionske pošte’ te u crvenoj boji Ines letve armaturne ploče. Također i vrhunski dodir elegancije: na armaturnoj ploči je utisnut srndać Léon, maskota modne kuće Maison Ines de la Fressange Paris.

Ova nova ograničena serija je i veoma učinkovita: bit će dostupno (ovisno o državi) šest motora – PureTech 110 S&S BVM ili EAT6, Pure Tech 130 BVM6, THP 165 S&S BVM6, BlueHDi 100 S&S BVM i BlueHDi 120 S&S BVM6.

DS 3 Ines de la Fressange ima priloženu i putnu torbu "Voyageur" koja je u ograničenoj seriji izrađena u modnoj kući Maison Ines de la Fressange Paris.