• 1


Prodajna mjesta Test vožnja Zatražite ponudu

  • Informacije o modelu
  • Cjenovnik
  • Foto galerija
  • Brošure

 

NAJPOSEBNIJI, NAJUDOBNIJI I SVESTRAN SUV

Novi SUV Citroën C3 Aircross ističe svoje karakterne osobine preko potpuno redizajniranog i snažnijeg prednjeg dijela. Od sada nudi još više mogućnosti za individualizaciju izgleda, jer su u ponudi nove boje karoserije, 67 kombinacija boja, novi dekorativni dodaci za zadnji ugao, paketi u boji i alu felge. Za njega su sada dostupna i sjedala Advanced Comfort koja su uvedena na vozilu SUV Citroën C5 Aircross, novi 9-inčni ekran na dodir, a još uvijek je opremljen sa svih pet tehnologija za uspostavljanje veze i dvanaest sistema za pomoć u vožnji.

POGLEDAJTE VIDEO SNIMKU!

 

IZRAŽAJNI OBLIKOVNI DIZAJN

Novi SUV Citroën C3 Aircross naglašava svoj izgled uz potpuno redizajniran prednji dio koji sada odiše snažnijim karatkerom i predstavlja novi svjetlosni potpis marke Citroën koji je prvi put uveden na novom vozilu Citroën C3 2020. godine. Kromirani logotip dvostruke strelice sada se produžuje u smjeru prednjih farova prema LED diodama koje osiguravaju bolju preglednost i više sigurnosti. Novi SUV Citroën C3 Aircross dobio je također novu ukrasnu rešetku s inovativnim geometrijskim uzorkom i novom zaštitnom oblogom srebrno sive boje koja sadrži umetke u boji.

 

70 KOMBINACIJA U BOJI

Za spoljašnje površine postoji više mogućnosti za individualizaciju izgleda, jer je u ponudi čak 70 različitih kombinacija koje se mogu sastaviti od sedam boja karoseriji, četiri paketa u boji i dvije boje krova. Za zadnje ugaono staklo dostupne su tri nove animacije u povezanosti s paketima u boji:
- Freeglass Orange za paket u boji Anodised Orange,
- Freeglass White za paket u boji White,
- Chrome i glass s učinkom zastora za pakete u boji Shiny Black i Anodised Dark Blue.

 

BOGATA PONUDA ZA INDIVIDUALIZACIJU IZGLEDA

 
 

SERIJSKA KOMBINACIJA UNUTRAŠNJOSTI

Presvlake sjedala u sivoj boji i dekorativni dodaci na armaturnoj ploči u teksturirano sivoj boji.

UNUTRAŠNJOST
URBAN BLUE

Tekstilna obloga i material TEP plave boje, ukrasna traka na gornjem dijelu naslona koji krasi motiv dvostruke strelice i ukrasna letva armaturne table u materijalu TEP plave boje.

UNUTRAŠNJOST METROPOLITAN GRAPHITE

Materijal TEP crne boje s tkaninom patinasto sive boje u kombinaciji s ukrasnom trakom na gornjem dijelu naslona u obliku svijetlog teksturiranog drveta i ukrasnom letvom armaturne ploče od tekstila patinasto sive boje.

UNUTRAŠNJOST
HYPE GREY

Koža sive boje i materijal TEP crne boje, ukrasna letva armaturne ploče u materijalu TEP sive boje, ukrasne trake na gornjem dijelu naslona na kojima je motiv dvostruke strelice i koje krase prošivi u uzorku dvostruke strelice.

 

SJEDALA ADVANCED COMFORT

KAO KOD KUĆE

Osim ovjesa koji omogućuje neusporedivu mekoću vožnje, novi SUV Citroën C3 Aircross pruža i obilje udobnosti u vožnji zahvaljujući novim sjedalima Advanced Comfort koja su dostupna s kombinacijama unutrašnjosti Urban Blue, Metropolitan Graphite i Hype Grey. Veća udobnost sjedenja postiže se zahvaljujući oblozi od pjenaste gume debljine 15 mm koja se osjeti na dodir i na prvi pogled. Tijelu pružaju udobnu potporu, posebno na dužim putovanjima jer su opremljena dodatnom pjenastom gumom dvostruke gustoće.

 

UDOBNOST BORAVKA, MODULARNOST I OSVJETLJENJE

Novi SUV Citroën C3 Aircross odlikuje se neusporedivom udobnošću boravka koju smo dizajnirali za sve putnike. Nudi puno prostora u predjelu nogu na zadnjim sjedalima i obilje prostora iznad glava putnika.

Omogućuje također neusporedivu modularnost s klupom za sjedenje koja ima dva potpuno zasebna dijela, a sjedalo suvozača može se preklopiti čime se dobija čak 2,40 metra dugačka površina za prijevoz tereta. Njegova zapremina prtljažnika može se povećati s 410 litara na 520 litara, kada se zadnja klupa za sjedenje pomakne do kraja naprijed, a kada se zadnja klupa sklopi, zapremina se može povećati do 1289 litara. Panoramski krov nudi izuzetno osvjetljenje, a na sredini ima središnju konzolu u kojoj se nalazi veliki pretinac za odlaganje koji je dostupan putnicima u prednjem i zadnjem dijelu vozila, a može se i zatvoriti s kliznom pregradom.

 

12 TEHNOLOGIJA ZA POMOĆ U VOŽNJI

Novi SUV Citroën C3 Aircross nudi 12 tehnologija za sigurnost i udobnost u unutrašnjosti, među kojima su posebno sistem Grip Control s funkcijom za pomoć pri spuštanju po nizbrdici (Hill Assist Descent) i prozirni ekran u boji za prikaz podataka u visini očiju zahvaljujući kojem se sve korisne informacije prikazuju u vozačevom vidnom polju.

 

HEAD-UP
DISPLEY

Projekcijski prikazivač u boji u visini očiju predstavlja uređaj koji na izlazećem zaslonu u vozačevom vidnom polju prikazuje važne informacije za vožnju.

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOVA I PREPORUČIVANJE BRZINE

Sistem prepoznaje prometne znakove s ograničenjem brzine i o njima obavještava vozača. Ova brzina može se zabilježiti kao referentna vrijednost tempomata – limitatora brzine. Može se primijeniti pri bilo kojoj brzini. Sistem prepoznaje i prometne znakove za prestanak ograničenja brzine.

TEMPOMAT UZ POŠTOVANJE OGRANIČENJA BRZINE KAO REFERENTNE VRIJEDNOSTI

Funkcija prepoznavanja prometnih znakova i preporučivanja brzine bilježi prepoznatu brzinu i predlaže vam novu referentnu vrijednost tempomata-limitatora brzine vozila.

AUTOMATSKO
PREBACIVANJE
DUGIH SVJETALA

Ova funkcija upravlja prebacivanjem dugih i kratkih svjetala kada prepozna druga vozila u prometu.

 

UPOZORENJE NA NENAMJERNU PROMJENU VOZNE TRAKE

Ovaj sistem pomaže spriječiti smanjenu pažnju vozača ili trenutke nepažnje za volanom pri brzini većoj od 60 km/h. Kada vozilo prijeđe bijelu crtu, a da pritom nije uključen pokazivač smjera, sistem aktivira upozorenje. Vozač dobija zvučno i vizualno upozorenje kada prijeđe crtu.

SISTEM ZA KONTROLU
MRTVOG
UGLA

Ovaj sistem s prikazom simbola u vanjskim retrovizorima upozorava na prisutnost vozila u mrtvom uglu. Sistem djeluje prema istom principu kao senzori za vožnju unazad te je veliki adut, na primjer u pogledu sigurnosti na gradskim cestama.

UPOZORENJE
NA VOZAČEVU
NEPAŽNJU

Ovaj sistem procjenjuje koliko je vozač pozoran tako što prepoznaje odstupanje od putanje u odnosu na podne oznake na putu. Ova funkcija je posebno prilagođena na brzim cestama pri brzini većoj od 65 km/h.

PARK
ASIST
.

To je aktivan sistem za pomoć pri pravougaonom i bočnom parkiranju. Na vozačev zahtjev automatski potraži parking mjesto i upravlja upravljačkim mehanizmom, čime se pobrine za sigurno parkiranje. Vozaču ostaje samo da prebaci u brzinu za vožnju unazad i zatim ubrzava odnosno koči.

 

UPOZORENJE ZA ODMOR U TOKU VOŽNJE (COFFEE BREAK ALERT)

Sistem upozorava vozača kada je vrijeme za odmor, odnosno nakon dva sata vožnje pri brzini većoj od 65 km/h.

KAMERA ZA POMOĆ PRI VOŽNJI UNAZAD TOP REAR VISION

Prilikom prebacivanja u brzini za vožnju unazad kamera prikaže na 9-inčnom ekranu na dodir sliku područja iza vozila na kojoj su navedene oznake u boji koje prikazuju udaljenost od eventualnih prepreka te rekonstruiranu sliku područja iza vozila prikazanu pod uglom od 180°.

OTKLJUČAVANJE VOZILA I POKRETANJE VOZILA BEZ KLJUČA

Ovaj sistem omogućuje zaključavanje/otključavanje te pokretanje vozila s ključem u džepu. Vozilo naime prepoznaje svog vozača čim se približi.

SISTEM ZA POMOĆ PRI KRETANJU
NA UZBRDICI

Ovaj sistem za pomoć olakšava kretanje na uzbrdici. Sistem sprječava neželjeno kretanje vozila na uzbrdici kada se pusti papučica kočnice te djeluje na kosinama nagiba većeg od 3 % i stabilizira vozilo tokom dvije sekunde.

 

NOVI 9-INČNI EKRAN NA DODIR

Novi SUV Citroën C3 Aircross opremljen je i novim 9-inčnim ekranom koji pruža bolju ergonomiju i praktičniju upotrebu.

 

PET TEHNOLOGIJA ZA USPOSTAVLJANJE VEZE

Novi SUV Citroën C3 Aircross može biti opremljen i površinom za bežično punjenje pametnog telefona. Aplikacijama na vašem pametnom telefonu možete pristupiti na ekranu na dodir zahvaljujući funkciji Mirror Screen koji je kompatibilna s protokolima Android Auto i Apple Car Play™. Za njega su dostupni i navigacijski sistem Connect Nav nove generacije i Citroën Connect Box, koji u slučaju kvara ili prometne nesreće omogućava vozaču da pomoću ove usluge uspostavi vezu sa specijaliziranom službom za pomoć.

 

ČETIRI MOTORA*

Paleta štedljivih i učinkovitih motora najnovije generacije odlikuje se vrhunskom tehnologijom i obećava vam put u nepoznato. Za ovaj SUV dostupni su benzinski motori PureTech (110 i 130) i dizelski motori BlueHDi (110 i 120).
Zajedno s motorima PureTech 110 S&S i BlueHDi 110 S&S dostupan je 6-stupanjski ručni mjenjač, a za vozila s benzinskim motorom PureTech 130 S&S i dizelskim motorom BlueHDi 120S&S u ponudi je automatski mjenjač EAT6.

* Ponuda i izbor motora zavisi od države u kojoj se prodaje vozilo.

Cjenovnik vozila od 01.06.2024.

*Molimo Vas da nakon otvaranja cjenovnika osvježite memoriju Vašeg preglednika pritiskom na tipku F5 kako bi sistem učitao važeću verziju cjenovnika.

*Redovne cijene vozila po cjenovniku ne uključuju promocijski popust. Za promocijske cijene vozila, obratite se našim ovlaštenim Citroën konesionarima.

Cjenovnik sadrži:

  • Cjenovnik vozila
  • Cjenovnik doplative opreme
  • Cjenovnik produžene garancije

Cijene vozila su izražene u KM sa uračunatim troškovima transporta.
Cijene su informativne i zadržavamo pravo izmjene bez prethodne najave.

Svi naši cjenovnici su kreirani u PDF formatu. Ukoliko na Vašem računaru nemate instaliran Adobe Reader besplatnu verziju možete preuzeti ovdje...

 

PDF katalozi

 

 

Sve naše brošure i katalozi su kreirani u PDF formatu.
Ukoliko na Vašem računaru nemate instaliran Adobe Reader besplatnu verziju možete preuzeti ovdje...