Citroën C4 XProdajna mjesta Test vožnja Zatražite ponudu

 • Citroëni C4 X i električni ë-C4 X
 • POSEBENOSTI Ë-C4X – 100% ËLECTRIC
 • Cjenovnik
 • Brošure

ELEGANTAN I JEDINSTVEN KONCEPT

Stilski dizajn električnog ë-C4 i C4 X prožimaju raznoliki dizajni koji spajaju elegantnu siluetu fastback sa savremenim izgledom sportskog terenskog vozila. Za C4 X i električni ë-C4 X možete odabrati motor koji je najbolje prilagođen vašem načinu upotrebe.

ELEKTRIČNI

Električni ë-C4 X

 • Do 360 km električnog dometa prema testnom postupku WLTP.
 • Motor koji razvija 100 kW odnosno 136 konjskih snaga.
 • Tri načina vožnje (Eco, Normal i Sport) za još više užitaka u vožnji bez emisija CO2.

Motor sa unutrašnjim izgaranjem

C4 X sa motorom s unutrašnjim izgaranjem

Dostupan u benzinskoj i dizel izvedbi. Motori od 100 do 130 konjskih snaga, sa automatskim mjenjačem EAT8 ili ručnim mjenjačem.

 

PREPOZNATLJIV STIL

 1. Prednji dio
 2. Krov
 3. Zadnja svjetla

Prednji dio i zaokružen dizajnerski potpis marke Citroën

Visok i vodoravno postavljen poklopac motornog prostora krase zaobljena udubljenja, a kromirani logotip u obliku dvostruke strelice proteže se cijelom širinom karoserije i povezan je s prednjim svjetlima u dva nivoa s tehnologijom osvjetljenja Citroën LED Vision.
Osim što pružaju maksimalno vidljivost, svjetla također naglašavaju visokotehnološki genski zapis vozila.

 

Dinamična linija krova

Sa svojom dužinom od 4,6 metara, električni ë-C4 X i C4 X u izboru vozila Citroën idealno su smješteni između C5 X (4,80 m) i dvoprostorne limuzine C4 (4,36 m). Njihov međuosovinski razmak od 2,67 metara isti je kao kod dvoprostorne limuzine.
Gledano iz profila dinamična linija krova graciozno se proteže od gornjeg dijela vjetrobranskog stakla sve do gornje ploče prtljažnih vrata, čime stvara veoma stabilnu siluetu fastback.
Optimalnu aerodinamičnost pruža kratka i pročišćena linija krova i karoserije, tako da koeficijent zračnog otpora CX iznosi jedva 0,29.

 

Nova zadnja svjetla s LED diodama

Nova prepoznatljiva zadnja svjetla s LED diodama podsjećaju na prednje osvjetljenje. Svjetla okružuju isklesane linije okvira prtljažnog prostora i završavaju u strelici neposredno ispred zadnjih vrata, dajući silueti još dinamičniji izgled.

 
next
prev

RASPOLOŽIVE BOJE KAROSERIJE & UNUTRAŠNJOST

 1. Bijela Perla Nacre
 2. Crna Perla Nera
 3. Bijela Banquise
 4. Siva Acier
 5. Crvena Elixir
 6. Siva platinum
next
prev

 1. Bijela Perla Nacre
 2. Crna Perla Nera
 3. Bijela Banquise
 4. Siva Acier
 5. Crvena Elixir
 6. Siva platinum
next
prev

 

ZAISTA PRAVA UDOBNOST

Vozač i njegovi saputnici imaju u putničkom prostoru vozila C4 X i električnog ë-C4 X na raspolaganju neusporedivu bezbrižnost, udobnost i prostranost zahvaljujući visoko cijenjenim iskustvima Advanced Comfort marke Citroën.

 1. Sjedala
 2. Prtljažnik
 3. Ovjes

Sjedala Advanced Comfort

Široka i udobna sjedala Advanced Comfort® izrađena su od posebne ojačane pjenaste gume debljine 15 mm koja pružaju jedinstvenu kombinaciju vizualne, fizičke i dinamičke udobnosti.

Raskošna zadnja sjedala koja nude izuzetno mnogo prostora mogu biti grijana kao i prednja sjedala s funkcijom masaže koja još dodatno pojačava osjećaj ugodnosti.

 

Prostran prtljažnik

Električni ë-C4 X i C4 X nude izuzetno širok prtljažnik sa 510 litara korisne zapremine. Šarke ispod zadnjega stakla omogućuju široko i visoko otvaranje prtljažnih vrata za jednostavan pristup.

U dodatnom prostoru u podu prtljažnika možemo prevoziti još više predmeta i u električni ë-C4 X sigurno odložiti jedan ili više kablova za punjenje.

 

Ovjes s progresivnim hidrauličnim graničnicima

Marka Citroën ekskluzivno nudi inovativni sistem ovjesa koji je od suštinskog značaja za udobnu vožnju. Umjesto mehaničkih limitatora sadrži dva hidraulička limitatora koji djeluju u povezanosti s amortizerom i ovjesom.

Hidraulički limitatori stvaraju efekt "letećeg tepiha" po kojem je marka Citroën poznata i koji daje osjećaj da vozilo preleće preko nepravilnosti na cesti.

 
next
prev

 

ZEN VOŽNJA

Usluge Citizen

Zahvaljujući programu Citizen možete maksimalno iskoristiti usluge koje olakšavaju svakodnevnu upotrebu, kako od kuće tako i iz vozila, za vašu sigurnost i udobnost.

Oprema za sigurnost i pomoć u vožnji

Električni ë-C4 X i C4 X nude paletu najsavremenijih tehnologija za pomoć u vožnji. Do dvadeset naprednih sistema obezbjeđuje veću sigurnost za volanom i smanjuje stres kako za vozača tako i za njegove saputnike.

USLUGE CITIZEN
20 SISTEMA ZA POMOĆ U VOŽNJI

Pored dolje opisanih tehnologija za pomoć u vožnji za C4 X i električni ë-C4 X su dostupni i upozorenje za odmor u toku vožnje, električna parkirna kočnica, automatsko kočenje u nuždi, upozorenje na opasnost od sudara, tempomat, pomoć pri kretanju na uzbrdici, farovi za osvjetljenje krivine, sistem za kontrolu stabilnosti kuke za vuču, sistem za kontrolu stabilnosti vozila, kamera za pomoć pri vožnji unazad s funkcijom Top Rear Vision…

VISION
360°
Funkcija pojednostavljuje izvođenje manevara tokom parkiranja tako što prikaže sliku s gornjeg dijela vozila i njegove okoline pod kutom od 360° na ekranu na dodir. Tehnologija nudi tri različita pogleda i odabere onaj koji je najprikladniji za manevar parkiranja koji se trenutno izvodi. Željeni pogled se može odabrati i ručno.
ACTIVE
SAFETY BRAKE
Ovo je sistem za brzo kočenje koji smanjuje opasnost od naleta vozila. Djeluje već pri brzini od 5 km/h i više, sprječava sudare sa statičnim i pokretnim preprekama i s pješacima. Ako sistem prepozna opasnost od sudara, na nju će upozoriti vozača. Ako vozač ne reagira, sistem će automatski zakočiti.
PROŠIRENI SISTEM ZA
PREPOZNAVANJE ZNAKOVA
Sistem obavještava o ograničenju brzine koju vozač mora poštovati. Kada kamera prepoznaje prometni znak za ograničenje brzine, vozač može preporučenu brzinu prihvatiti i podesiti kao vrijednost tempomata odnosno limitatora brzine. Prepoznaje i prometne znakove "Stop" i "zabranjen promet u jednom smjeru".
 
KAMERA ZA POMOĆ PRI VOŽNJI
UNAZAD - TOP REAR VISION
Nakon prebacivanja u brzinu za vožnju unazad, kamera prikaže na ekranu na dodir sliku zadnjeg dijela vozila na kojem se nalaze oznake u boji i rekonstruirana slika područja iza vozila, prikazano pod uglom od 180°. Pri približavanju prepreci kamera automatski povećava prikaz slike.
ADML PROXIMITY (OTKLJUČAVANJE I
POKRETANJE VOZILA BEZ KLJUČA)
Uz pomoć ovog sistema može vozač zaključati/otključati i pokrenuti vozilo bez vađenja ključeva iz džepa. Vozilo prepozna svog vozača kad mu se približi.
AKTIVNO UPOZORENJE NA
NENAMJERNU PROMJENU VOZNE TRAKE
Sistem djeluje pomoću kamere koja prepoznaje isprekidane odnosno neisprekidane crte. U slučaju približavanja podnoj crti bez uključivanja odgovarajućih pokazivača smjera volan postepeno okreće u drugu smjer kako bi vozilo održao na trenutnoj voznoj traci. Ovaj sistem pomaže u sprječavanju nepažnje vozača.
 
SISTEM ZA KONTROLU
MRTVOG UGLA
Sistem koji je od velike pomoći u toku vožnje po više tračnoj cesti vozača obavještava o prisutnosti vozila u mrtvim uglovima s narančastom lampicom koja zasvijetli u uglu vanjskog retrovizora na odgovarajućoj strani.
AUTOMATSKO PREBACIVANJE
DUGIH SVJETALA
Ova funkcija upravlja prebacivanjem između dugih i kratkih svjetala ukoliko u prometu prepozna druga vozila koja se približavaju iz suprotnog smjera ili nas preteču. Sistem nudi optimalno osvjetljenje tokom vožnje noću.
 

MOTORI

ELEKTRIČNI, BENZINSKI ILI DIZEL

Električni

Glavne karakteristike novog električnog Citroëna ë-C4 X:

 • Električni motor sa 136 KS (100 kW) i automatski mjenjač.
 • 260 Nm trenutno raspoloživog okretnog momenta.
 • Do 360 km dometa prema testnom postupku WLTP.
 • Na punionici s istosmjernom strujom sa 100 kW baterija se za 10 minuta napuni toliko da možete voziti 100 km.
 • Baterija 50 kWh sa garancijom koja važi 8 godina odnosno 160.000 km kod 70 % napunjenosti.


Benzinski

Novi Citroën C4 X je opremljen efikasnim, učinkovitim i štedljivim benzinskim motorima:

 • PureTech 100 Stop & Start Euro 6.4, 6-stepeni ručni mjenjač.
 • PureTech 130 Stop & Start Euro 6.4, automatski mjenjač EAT8.
 • PureTech 130 Euro 6.1, automatski mjenjač EAT8.


Dizel

Novi Citroën C4 X je dostupan i sa učinkovitim i efikasnim dizel motorom:

 • BlueHDi 130 Stop & Start Euro 6.4, automatski mjenjač EAT8.
 

OTPUTUJTE JOŠ DALJE


Trebaju vam tepisi, krovna kutija ili nosač za bicikl da biste krenuli na odmor? Iz naše široke ponude opreme i dodataka možete odabrati proizvode koji su prikladni za vašu upotrebu.

POUČNI SADRŽAJ O VOZILU Ë-C4

KARAKTERISTIKE ELEKTRIČNOG ë-C4 X


Bezbrižna 100 % električna vožnja

Njegov oblikovni dizajn, udobnost i praktičnost potpuno su isti kao kod izvedbe sa motorom s unutrašnjim izgaranjem. U gradu se novi električni ë-C4 X može voziti u područjima s ograničenim prometnim režimom, a osim toga nudi i obilje užitaka u vožnji bez ikakve buke i CO2 emisija.

DO 360 KILOMETARA
ELEKTRIČNOG DOMETA

Sa svojim pročišćenim i aerodinamičnim oblikom te učinkovitim električnim motorom s nultim emisijama, električni ë-C4 X vam nudi do 360 kilometara dometa po WLTP testnom postopku. Vozači se njime mogu voziti u područjima s niskim emisijama kojih je u gradovima vse više, a neki gradovi čak zabranjuju ulazak za klasična vozila sa benzinskim ili dizelskim gorivom.

JEDNOSTAVNO I
OPTIMALNO PUNJENJE

Punjenje električnog ë-C4 X je potpuno jednostavno i može se obaviti tokom putovanja, na javnim stanicama za punjenje ili kod kuće. Trajanje punjenja je za svaku od navedenih situacija optimalno prilagođeno:

 • Na javnoj stanici za punjenje brzi punjač sa istosmjernom strujom sa 100 kW (način 4) puni bateriju brzinom od oko 10 km/min, tako da je do 80 % napunjena za 30 minuta.
 • Na punionici Wallbox sa 7,4 kW/32 ampera (način 3) baterija se napuni za 7,5 sati na jednofaznoj struji ili samo za 5 sati na trofaznoj struji i s ugrađenim ispravljačem sa 11 kW koji je dostupan u opcijama.
 • Kod kuće i za povremene potrebe baterija se može napuniti i na standardnoj utičnici u domaćinstvu (način 2).

BEZBRIŽNA 100%
ELEKTRIČNA VOŽNJA

Uživajte u vožnji bez neugodne buke i dimljenja, a pored toga možete odmah nakon kretanja iskoristiti sav raspoloživi okretni moment za energičnu, ugodnu vožnju bez vibracija, trzaja i mijenjanja brzina. Dostupne su vam i daljinski podesive elektronske usluge za još smireniju vožnju i manji troškovi održavanja, što smanjuje ukupne troškove vlasništva.

 

GLAVNI FAKTORI KOJI UTJEČU NA DOMET VAŠEG VOZILA

BRZINA

Pri brzini od 130 km/h domet električnog ë-C4 X je za polovinu manji od homologiranog dometa po testnom postupku WLTP.

TEMPERATURA

Na domet vozila utječu vremenski uvjeti i njihove posljedice (zagrijevanje ili hlađenje putničkog prostora).

STIL VOŽNJE

Sa mekanom vožnjom bez naglog ubrzavanja možete optimalno povećati domet baterije vašeg novog električnog ë-C4 X.

TERET KOJI SE PREVOZI

Prtljag na krovu odnosno velika masa tereta utječu na potrošnju goriva vašeg vozila.
 

PUNJENJE ELEKTRIČNOG Ë-C4

POTPUNO JEDNOSTAVNO PUNJENJE

Električni ë-C4 X je dizajniran za jednostavan svakodnevni život, zato su za njega dostupne brojne svakodnevno korisne tehnologije. Na ekranu na dodir ili u aplikaciji MyCitroën možete vremenski odgoditi početak punjenja i tako na primjer koristiti pogodnosti jeftinijih tarifa. Na otvoru za punjenje nalazi se kontrolna lampica u boji pomoću koje se može pratiti postupak punjenja koji se također može daljinski pregledavati u aplikaciji MyCitroën. Priključivanje vozila ne može biti jednostavnije, jer je priključak za punjenje zaista ergonomski dizajniran. Kablove možete pospremiti u pod prtljažnog prostora.
 

ČETIRI VRSTE PUNJENJA


 • STANDARDNA UTIČNICA: Kod kuće možete za povremene potrebe napuniti bateriju u potpunosti na standardnoj utičnici u domaćinstvu za 24 sat.
 • UTIČNICA TIPA GREEN'UP: Na 14-amperskoj utičnici Green’Up Legrand baterija se u potpunosti napuni za 15 sati.
 • WALLBOX: Punionicu Wallbox možete postaviti kod svoje kuće: na jednofaznoj mreži baterija se napuni od 0 do 100 % za 7 i po sati, a na trofaznoj mreži za samo 5 sati s opcijskim punjačom snage 11 kW.
 • STANICA ZA BRZO PUNJENJE: Na javnoj stanici za punjenje možete za samo 30 minuta napuniti bateriju do 80 % odnosno brzinom od 10 km/min.
 

INTUITIVNA INTERAKCIJA ZA BEZBRIŽNU UPOTREBU

Citroën je pojednostavio cijeli postupak interakcije tako da je potpuno jednostavan, ugodan i svakodnevno koristan kao bilo koja druga tehnologija koju koristimo u kućnom okruženju.
Vozač ima na digitalnoj instrument tabli na raspolaganju poseban prikazivač na kojem može pregledavati stanje baterije ili domet, a po izboru još tri prikazivača: indikator snage (električni brojač), protok energije ili potrošnju za toplotnu udobnost. Isti prikazuje utjecaj grijanja vozila i toplotnu udobnost na potrošnju energije. Tipkom na središnjoj konzoli može se neposredno pristupiti posebnim stranicama sučelja s ekranom na dodir koji prikazuje stanje djelovanja sistema ili podešavanja vremenski odgođenog punjenja baterije. Kada se vozilo puni, na ekranu na dodir je prikazano preostalo vrijeme do potpune napunjenosti, generirani domet ili procent napunjenosti baterije.
 

Jedinice mjerenja

Kablovi za punjenje

Ë-USLUGE ZA ELEKTRIČNI Ë-C4


BEZBRIŽNA VOŽNJA S ELEKTRIČNIM POGONOM

U aplikaciji MyCitroën na pametnom telefonu možete:

 • pomoću usluge Trip Planner optimalno prilagoditi svoja putovanja s električnim pogonom;
 • UTIČNICA TIPA GREEN'UP: Na 14-amperskoj utičnici Green’Up Legrand baterija se u potpunosti napuni za 15 sati.
 • pregledati stanje napunjenosti i preostali domet vašeg električnog ë-C4 X, a s funkcijom za upravljanje na daljinu podesiti svakodnevno punjenje i prethodno klimatiziranje putničkog prostora.

Više o MyCitroën

 

Cjenovnik vozila od 01.06.2024.

*Molimo Vas da nakon otvaranja cjenovnika osvježite memoriju Vašeg preglednika pritiskom na tipku F5 kako bi sistem učitao važeću verziju cjenovnika.

*Redovne cijene vozila po cjenovniku ne uključuju promocijski popust. Za promocijske cijene vozila, obratite se našim ovlaštenim Citroën konesionarima.

Cjenovnik sadrži:

 • Cjenovnik vozila
 • Cjenovnik doplative opreme
 • Cjenovnik produžene garancije

Cijene vozila su izražene u KM sa uračunatim troškovima transporta.
Cijene su informativne i zadržavamo pravo izmjene bez prethodne najave.

Svi naši cjenovnici su kreirani u PDF formatu. Ukoliko na Vašem računaru nemate instaliran Adobe Reader besplatnu verziju možete preuzeti ovdje...

 

PDF katalozi

 

 

Sve naše brošure i katalozi su kreirani u PDF formatu.
Ukoliko na Vašem računaru nemate instaliran Adobe Reader besplatnu verziju možete preuzeti ovdje...